autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Gogosari in otet

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 septembrie 2009

Ingrediente
3 kg gogosari rosii, 1 plic pikant fix, 0,5 l otet de 9 grade, 1 litru apa, 2 linguri sare, 200 g zahar, cateva frunze de visin, cimbru, foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

40 voturi

Mod de preparare

Se spala gogosarii si se taie bucati mari, indepartandu-se semintele. Puneti la clocotit apa, otetul, sarea, zaharul si condimentele, apoi adaugati plicul de pikant fix si opariti pe rand gogosarii taiati cate 2-3 minute, lasati-i apoi sa se racoreasca putin.
Puneti borcanele bine spalate si uscate intr-o cratita cu apa la foc mic pana se incing, umpleti-le cu gogosari, apasand pe ei ca sa fie bine indesati si turnati deasupra zeama clocotita. Opariti apoi frunzele de visin, asezati-le deasupra, umpleti cu zeama pana la refuz, agitati putin borcanele ca sa iasa bulele de aer, completati si strangeti bine capacele.
Dati borcanele la sterilizat intr-un pat de perne si paturi pana a doua zi, apoi le puneti in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari in otet

Gogosari in otet

Se curata gogosarii si se taie in patru. Se oparesc gogosarii impreuna cu toate. Se asteapta sa se

22 voturi    8 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Gogosari in otet (la rece)

Gogosari in otet (la rece)

Spalam gogosarii si ii lasam la zvantat. Ii curatam de cotoare si seminte ,ii taiem in jumatati sau

17 voturi    1 comentariu
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Multumesc mult. Eu nu folosesc conservant. Mie nu mi se "flescai" gogosarii. :)

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Foarte buni!

    • Fara foto

      bob , 29 septembrie 2009

      sint foarte buni

    • Fara foto

      doctorul , 21 septembrie 2009

      Sunt buni dar de multe ori se cam ,,flescaie". Statul borcanelor intre perne pana a 2-a zi, nu inseamna sterilizare. Va trimit o reteta de gogosari in otet garantata. 6 Kg gogosari felii 1 l. otet ( se mai poatescadea cantitatea dupa gust pana la 600ml.) 600 g zahar 6 linguri sare conservant – aspirina sau dr. Oetker

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Multumesc. Nici mie nu imi plac cele in saramura.

    • Fara foto

      mirabela , 17 septembrie 2009

      Sunt f gustosi asa. O ajut p mama in fiekre an sa puna muraturile pt ca eu l mananc doar in otet nu imi plac cele in saramura.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Deja ma si vad mancand iarna gogosarii alaturi de un gratarel

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Nu prea ma incanta ideea ca ii lasam cu coaja. Cei bulgaresti,la borcan,desi sunt cam scumpi,sunt foarte buni. Daca aveti reteta,o scrieti,va rog? Multumesc

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

40 voturi

Ingrediente

  • 3 kg gogosari rosii
  • 1 plic pikant fix
  • 0,5 l otet de 9 grade
  • 1 litru apa
  • 2 linguri sare
  • 200 g zahar
  • cateva frunze de visin
  • cimbru
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Otet aromat