Gogosari in otet

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Gogosari in otet

Ingrediente

  • 3 kg gogosari rosii
  • 1 plic pikant fix
  • 0,5 l otet de 9 grade
  • 1 litru apa
  • 2 linguri sare
  • 200 g zahar
  • cateva frunze de visin
  • cimbru, foi de dafin

Mod de preparare

Se spala gogosarii si se taie bucati mari, indepartandu-se semintele. Puneti la clocotit apa, otetul, sarea, zaharul si condimentele, apoi adaugati plicul de pikant fix si opariti pe rand gogosarii taiati cate 2-3 minute, lasati-i apoi sa se racoreasca putin.

Puneti borcanele bine spalate si uscate intr-o cratita cu apa la foc mic pana se incing, umpleti-le cu gogosari, apasand pe ei ca sa fie bine indesati si turnati deasupra zeama clocotita. Opariti apoi frunzele de visin, asezati-le deasupra, umpleti cu zeama pana la refuz, agitati putin borcanele ca sa iasa bulele de aer, completati si strangeti bine capacele.

Dati borcanele la sterilizat intr-un pat de perne si paturi pana a doua zi, apoi le puneti in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise