autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Gogosari in otet

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
gogosari mari, carnosi, bine inrositi, proaspat culesi foi de tarhon boabe de piper otet sare diverse condimente, dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Se aleg gogosari mari, carnosi, bine inrositi, proaspat culesi si frumosi. Se spala bine, se taie coada pe jumatate si se inteapa fiecare gogosar de 7-8 ori, ca sa patrunda bine otetul. Se asaza ordonat si indesat in borcane de sticle. Printre gogosari, se pun foi de tarhon, boabe de piper si diverse alte condimente, dupa preferinta. Se fierbe in clocot in otet de 9 grade, la care se pune sare dizolvata in putina apa fierbinte. Pentru fiecare litru de lichid se adauga 50 gr. de sare. Otetul se toarna peste gogosari numai dupa ce acestia s-au racit putin. Pentru a diminua gustul de acrire al otetului se poate adauga miere. Dupa 8-10 zile otetul se fierbe din nou sau se inlocuieste partial.
Gogosarii se pot consuma dupa 5-6 saptamini, cu diverse fripturi
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari in otet

Gogosari in otet

Gogosarii se spala , se curata de seminte si se taie in bucati potrivite . Se pune la fiert apa impreuna

5 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gogosari  in otet

Gogosari in otet

Se curata gogosarii de cotor si seminte,se spala bine si se taie sferturi.Peste gogosari se pun:otetul,zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • gogosari mari
  • carnosi
  • bine inrositi
  • proaspat culesi foi de tarhon boabe de piper otet sare diverse condimente
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de prune cu miez de nuca