autor:

Georgiana

» » Conserve si muraturi

Gogosari in saramura rece

Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 octombrie 2009

Ingrediente
5 kg gogosari, 1/2 litru otet, 1/2 kg zahar, 5 linguri sare, boabe piper, boabe mustar, frunze de telina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se spala gogosari,se curata de seminte,se taie in 4 se pune in lighean,apoi se amesteca zaharul cu sarea intr-o farfurie apoi se presara peste gogosari la urma se stropeste cu otet,se lasa 24 h sa se lase zeama,cand punem in borcane taiem frunzele de telina si le punem pe fundul borcanului apoi asezam gogosari,punem boabe de piper si de mustar apoi punem zeama lasat in lighean si punem capacele,le lasam la loc racoros.
Eu am pus si conopida in ei pentru ca ne place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in saramura rece" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Boia de ardei iute

Boia de ardei iute

De ani buni am renuntat sa mai cumpar boia de ardei din piata , asta pentru ca, in primul rind, nu

25 voturi    7 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gem de piersici

Gem de piersici

Un gem delicios de care sa ne bucuram la iarna Se spala piersicile, li se indeparteaza samburii,

9 voturi    4 comentarii
25 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kiran , 29 septembrie 2013

    pai si gogosari raman tari sau cand sunt scosi din borcane sunt moi ?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Foarte buni, asa pun si eu peste iarna, sunt tare gustosi.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Tare frumosi,

    • Fara foto

      maria mihalache , 27 ianuarie 2010

      Foarte bine arata.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Buni tare gogosarii...mai ales ca ii poti folosi si la ornat diverse mancaruri... Eu adaug si bucati de hrean si nu pun zahar...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Sunt tare gustosi...Si eu ii pregatesc asemanator...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

      Tare frumosi! Georgiana, nu mai vii la cafea pe forum?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

      Cred ca suntfoarte gustosi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 5 kg gogosari
  • 1/2 litru otet
  • 1/2 kg zahar
  • 5 linguri sare
  • boabe piper
  • boabe mustar
  • frunze de telina

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana
Supa de legume cu galuste

Supa de legume cu galuste

Se pune apa la foc,se curata legumele,se taie feliute,ceapa intreaga,cartofi in 4 si le punem la

15 voturi    7 comentarii
1h
Supe de legume
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se pune apa putin la incalzit. Punem intr-un ligheam cubuletu de drojdie,adaugam apa calduta,uleiu,si

27 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Curatam cartofii si ii dam prin razatoarea mare, ii punem la prajit intr-o tigaie cu putin ulei,

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

kiran

pai si gogosari raman tari sau cand sunt scosi din borcane sunt moi ?

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

73 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata de trandafiri