autor:

Georgiana

» » Conserve si muraturi

Gogosari in saramura rece

Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 octombrie 2009

Ingrediente
5 kg gogosari, 1/2 litru otet, 1/2 kg zahar, 5 linguri sare, boabe piper, boabe mustar, frunze de telina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se spala gogosari,se curata de seminte,se taie in 4 se pune in lighean,apoi se amesteca zaharul cu sarea intr-o farfurie apoi se presara peste gogosari la urma se stropeste cu otet,se lasa 24 h sa se lase zeama,cand punem in borcane taiem frunzele de telina si le punem pe fundul borcanului apoi asezam gogosari,punem boabe de piper si de mustar apoi punem zeama lasat in lighean si punem capacele,le lasam la loc racoros.
Eu am pus si conopida in ei pentru ca ne place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in saramura rece" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dovlecei in ulei

Dovlecei in ulei

Se spala bine dovleceii, se usuca si se feliaza pe lung ori in rondele. Se sareaza dupa gust, se

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Sos  picant cu roşii, gogoşari şi ceapă

Sos picant cu roşii, gogoşari şi ceapă

Legumele se cântăresc curăţate si se dau toate prin maşina de tocat. Mai întâi se căleşte

6 voturi    1 comentariu
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kiran , 29 septembrie 2013

    pai si gogosari raman tari sau cand sunt scosi din borcane sunt moi ?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Foarte buni, asa pun si eu peste iarna, sunt tare gustosi.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Tare frumosi,

    • Fara foto

      maria mihalache , 27 ianuarie 2010

      Foarte bine arata.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Buni tare gogosarii...mai ales ca ii poti folosi si la ornat diverse mancaruri... Eu adaug si bucati de hrean si nu pun zahar...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Sunt tare gustosi...Si eu ii pregatesc asemanator...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

      Tare frumosi! Georgiana, nu mai vii la cafea pe forum?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

      Cred ca suntfoarte gustosi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 5 kg gogosari
  • 1/2 litru otet
  • 1/2 kg zahar
  • 5 linguri sare
  • boabe piper
  • boabe mustar
  • frunze de telina

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana
Supa de legume cu galuste

Supa de legume cu galuste

Se pune apa la foc,se curata legumele,se taie feliute,ceapa intreaga,cartofi in 4 si le punem la

15 voturi    7 comentarii
1h
Supe de legume
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se pune apa putin la incalzit. Punem intr-un ligheam cubuletu de drojdie,adaugam apa calduta,uleiu,si

26 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Curatam cartofii si ii dam prin razatoarea mare, ii punem la prajit intr-o tigaie cu putin ulei,

1 vot    2 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

kiran

pai si gogosari raman tari sau cand sunt scosi din borcane sunt moi ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Bulion de rosii preparat in casa