Ingrediente
-5 kg.gogosari fara cotoare,, -8 linguri zahar,, -4 linguri sare pentru muraturi,, -1 lingura piper boabe,, -5-6 foi dafin,, -300 ml.otet de 9%,, -2 borcanele mustar,270 gr.borcanelul,, -300 ml.apa,, -250 ml.ulei,, -800 gr.pasta tomate .
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
16 voturi
Mod de preparare
-Intr-o oala mare,de circa 10 kg.,se pun toate ingredientele,se amesteca usor si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand compozitia fierbe,se pun gogosarii feliati,se da focul la mic si se amesteca usor cu o paleta de lemn,pana cand gogosarii scad cam 20% din volumul lor initial,apoi se opreste focul.Se pun gogosarii in borcane,se adauga sosul ramas peste gogosari,se capseaza si se dau la cuptor pentru circa 20 minute,apoi se opreste focul si se lasa borcanele in cuptor sa se raceasca,dupa care se depoziteaza la camara.Se pot servi abia dupa o saptamana,timp in care gogosari se vor macera si vor capata un gust placut.Sa aveti pofta dragilor!