Gogosari in sos tomat pentru iarna

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Gogosari in sos tomat pentru iarna

Ingrediente

  • 5 kg gogosari (alegeti gogosari mari si “sanatosi”)
  • Pentru sosul delicios avem nevoie de:
  • 500 ml otet
  • 500 ml ulei
  • 500 g zahar
  • 800 g pasta de tomate/ bulion
  • o lingura rasa cu sare
  • o lingurita cu piper macinat
  • 3-4 foi de dafin

Mod de preparare

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget.

Intr-o cratita mare (de preferat una care stiti ca nu lipeste), la foc potrivit, punem tote ingredientele pentru sos si amestecam continuu pana da in cateva clocote. Adaugam gogosarii si mai lasam pe foc pana sosul ii acopera (10-15 minute). Punem compozitia in borcanele spalate si bine uscate, apoi acoperim borcanele cu folie alimentara si punem capacele cat sunt inca fierbinti.

Nu este nevoie sa sterilizam.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura