autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Gogosari la borcan

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Ingrediente
5 kg gogosari,, zahar,, ulei,, otet,, sare,, frunza de visin,, radacina de hrean,, foi de dafin,, boabe de piper, enibahar si mustar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

83 voturi

Mod de preparare

Cureti gogosarii de cotor, speli, lasi sa se zvante. Asezi gogosarii in tava de aragaz unsa cu ulei. In fiecare gogosar adaugi:

o lingura otet

o lingura ulei

o lingurita zahar

un varf de lingurita sare

Dai tava cu gogosari la cuptor pentru 35-40 minute. Asezi gogosarii in borcan, adaugi zeama lasata de gogosari in tava, o radacina de hrean, boabe de piper, de enibahar si de mustar, foaie de dafin si frunza de visin.

Capsezi, invelesti in paturi pana a doua zi. Este o muratura deosebit de buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

225 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de caise verzi

Dulceata de caise verzi

1. Se spala fructele bine si se lasa la scurs. Apoi curatam pulpa de pe sambure cu ajutorul unui

20 voturi    17 comentarii
2h 3 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Brindusa

    Brindusa (Maestru bucatar):

    Eu am o nelamurire....de ce sa "coc" gogosarii ..? N-am auzit pana acum, eventual ii oparesc....nu spun ca nu o fi buna, doar intreb.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Tudor , 11 septembrie 2014

    o sa fac aceasta reteta acum

  • Fara foto

    Morosan Cri , 05 septembrie 2014

    gogosarii nu se coc, se lasa in cuptor para se inmoaie, astfel intra mai multi intr-un borcan. Eu mai adaug 2 linguri de apa in gogosari linga celelalte ingrediente , ,pe fundul borcanului pun 2 frunzulite de telina, boabe de mustar si de piper

  • Fara foto

    Vetuta Bebec , 07 septembrie 2013

    Nu am facut aceasta reteta pina acum.Banuesc ca este buna.Am sa incerc.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

      Cred ca sunt o bunatate !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      O bunatate.

    • Fara foto

      andra , 18 decembrie 2009

      bună rețetă

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Am gasit aceasta reteta cam tarziu.Deja am pus gogosarii.Dar as incerca-o toamna urmatoare.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Este o reteta interesanta, nu am intalnit inca in genul acesta, mi-ar placea sa o fac.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Este o reteta interesanta, nu am intalnit inca in genul acesta, mi-ar placea sa o fac.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      O reţetă deosebită de ce ştiam eu.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      Este putin diferita reteta fata de ce stiu eu, dar cred ca si acesta este buna.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      Foarte interesanta reteta,cred ca am sa fac si eu.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Si eu fac baitz si i oparesc. Dar asta e o reteta mai deosebita ata de gogosarii clasici.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Interesanta reteta,eu oparesc gogosarii.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

83 voturi

Ingrediente

  • 5 kg gogosari,
  • zahar,
  • ulei,
  • otet,
  • sare,
  • frunza de visin,
  • radacina de hrean,
  • foi de dafin,
  • boabe de piper
  • enibahar si mustar.

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

66 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de grapefruit rosu Dulceata de grapefruit rosu

Se curata grepefruitul de coaja si pielita, se feliaza. Se face un sirop legat din zaharul cu coaja rasa de lamaie, sucul de la lamaie,,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din smochine Dulceata din smochine

Se trec smochinele sub un jet de apa rece, apoi se lasa sa se zvante si se curata de codite. Cele mai mari se cresteaza in 4, in partea

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata din flori de salcam