autor:

Czompa

» » Conserve si muraturi

Gogosari murati pentru iarna

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Ingrediente
5kg de gogosari, 1l otet, 7 linguri rase de sare, 700g zahar, boabe de mustar, foi de dafin, boabe de piper, radacina de hrean.

Dificultate: Redusa Timp: 24h 20 min

30 voturi

Mod de preparare

Gogosarii se spala, se curata de seminte si de cotoare si se taie felii. Se amesteca intr-o oala mare(10l)zaharul, otetul si sarea apoi se pun si gogosarii feliati. Se amesteca bine cu o paleta sau o lingura de lemn. Se adauga cateva foi de dafin, 1-2 linguri de boabe de piper, 1-2 linguri boabe de mustar si se lasa de pe o zi pe alta, amestecand mereu in ei. Ziua urmatoare se pun in borcane spalate, feliile de gogosari, se adauga radacina de hrean curatata si taiata bastonase subtiri si se toarna peste ei zeama care au lasat-o in oala. Se inchid borcanele cu capac si se pun in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari murati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Pasta de gogosari si ardei capia

Pasta de gogosari si ardei capia

Se pune uleiul intr-o cratita incapatoare care se pune pe foc,(daca aveti este bine sa puneti o plita

12 voturi    3 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Elena Mocanu , 07 octombrie 2014

    Se poate inlocui o parte din zahar cu miere,sunt mai buni ;)

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 august 2012

    Sunt tare buni iarna. In fiecare toamna pun si eu, ne plac mult.

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2012

    mmmmmm o bunatate. Imi plac muraturile de tot felul :-)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      Foarte gustosi! Eu pun miere de albine in loc de zahar...cat despre sare...cred ca este totusi cam mult pentru un singur litru de solutie,

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      Tare buni gogosari murati ! Si se pot folosi foarte bine la ornat orice fel de mancare preparata....

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Cely, sa stii ca nu sunt prea sarati gogosarii mei. Am desfacut un borcan sa vad cum se prezinta si pentru gustul meu sunt buni( imi plac muraturile mai picante, mai acrisoare, nu dulci). La anul voi pune si dupa reteta ta, testez tot...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Reteta mea este cu 1 Kg de zahar la 1L de otet si doar 2-3 linguri de sare.Este o reteta foarte buna.Tin foarte bine si sunt dulcegi...Parca am comentat si ieri reteta ta...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Eu pun gogosarii intregi,le scot doar cotorul,iar sare pun 1 lingura la 1 litru de lichid.Arata oricum tare bine.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Reteta o am de la o prietena dar sa stii ca am gustat zeama si e ok. Si zahar e destul...Voi desface un borcan sa-ti pot spune exact gustul: dulce, acru...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Mi se pare prea multa sare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

24h 20 min

30 voturi

Ingrediente

  • 5kg de gogosari
  • 1l otet
  • 7 linguri rase de sare
  • 700g zahar
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • radacina de hrean.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt tare buni iarna. In fiecare toamna pun si eu, ne plac mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Din categoria fructe congelate -Smochine