autor:

narcisa costea

» » Conserve si muraturi

Gogosari si conopida in otet

Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 octombrie 2014

Ingrediente
5 kg gogosari, 5 kg conopida, 1 catel usturoi, , Bait:, , 1.5 l apa, 1 l otet de bistrita, 1 lingura sare mare, 250 gr zahar, 1 lingura miere, mirodenii-boabe de piper,, hrean si frunze de telina

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Baitul se pune la fiert. Conopida se desface buchetele si se pune o jumatate de ora in apa cu sare.



Gogosarii se curata si se taie felii de grosimea unui deget.



Cand baitul da in clocot, trecem prin el gogosarii pana isi schimba culoarea, apoi trecem conopida pana se inmoaie un pic.



Dupa preferinte, puteti taia felii 2-3 morcovi. Acestia trebuie, de asemenea, trecuiti prin bait.



In borcanele spalate si uscate punem o frunza de telina, o radacina de hrean si un rand de gogosari, apoi un rand de conopida. Ii indesam bine cu mana si punem printre ei usturoi. Dupa aranjarea legumelor in borcan turnam baitul fierbinte deasupra.



Rasturnam borcanele pe capace si le lasam sub paturi pana a doua zi. Nu necesita sterilizare.



Nota: Daca punem in borcane mici de 800 gr.facem portia de bait dubla.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari si conopida in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari cu conopida in otet

Gogosari cu conopida in otet

Gogosarii se spala, li se scoate cotorul si se scutura de toate semintele. Dupa ce i-am curatat

162 voturi    32 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 5 kg gogosari
  • 5 kg conopida
  • 1 catel usturoi
  • Bait:
  • 1.5 l apa
  • 1 l otet de bistrita
  • 1 lingura sare mare
  • 250 gr zahar
  • 1 lingura miere
  • mirodenii-boabe de piper,
  • hrean si frunze de telina

Raporteaza reteta

Retete
de narcisa costea
Cozonac coronita

Cozonac coronita

aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care

6 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba radauteana - original

Ciorba radauteana - original

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat

349 voturi    36 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
salata cruditati-coleslaw

salata cruditati-coleslaw

varza,morcovul,telina si prazul se rad sau se taie in robot,maricele,razatoarea de mere.Separat se

50 voturi    10 comentarii
30 min
Salate de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei