autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Gogosari traditionali

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 octombrie 2009

Ingrediente
3 kg gogosari, , 400 ml otet, , 1,2 l apa, , 2 linguri de sare (nu cu varf), , 2 linguri miere de albine, , 4 linguri ulei, , boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de mustar, foi de dafin, , 300 g radacini de hrean

Dificultate: Redusa Timp: 1h

52 voturi

Mod de preparare

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand clocoteste, adaugi gogosarii pentru 2 minute, cat sa-si schimbe cularea (nu toti gogosarii odata, inainte sa pui urmatoarele ture de gogosari, lasi baitul sa clocoteasca). Scoti gogosarii pe rand intr-un lighean. Umplii cu gogosari borcanele pregatite. Strecori printre gogosari radacini de hrean peste care torni baitzul dat in clocot. Sub borcan, asezi un cutit de inox. Lasi o jumatate de ora, apoi legi cu celofan sau capsezi. Pastrezi in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari traditionali" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ghiveciul meu preferat

Ghiveciul meu preferat

Se căleşte ceapa tăiată peştişori în ulei. Se pune un pahar de apa să se moaie. Vinetele

5 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
HRIBI CONGELATI

HRIBI CONGELATI

Cureti hribii,tai felii, speli in cateva ape,scurgi si dai la fiert in apa clocotita. Cum da un clocot,

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • jeniN

    jeniN (Bucatar sef):

    pregatesc in fiecare toamna aceasta reteta, cu mici diferente: pun 500 ml otet la 1 1/2 l de apa,oparesc gogosarii intr-o cratita, iar dupa ce ii scot ii pun intr-un vas si ii acopar, pana termit de oparit toata cantitatea.Pun pe fundul borcanelor o bucatica de hrean, boabe de piper si de mustar dupa care ii umplu f. bine cu gogosarii opariti.Deasupra pun din nou hrean frunze de telina, crengute de visin si apoi pun lichidul,invartind usor de borcan si avand grija sa nu ramana goluri de aer intre gogosari. cam astea sunt diferentele...

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alexandru Moris , 12 septembrie 2014

    Foarte bun dar cred ca trebuie si un puc de ulei

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2010

    Bun,bun,bun...Imi plac tare mult gogosarii...

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

    Foarte buni.

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Excelenti si fara friptura !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Nu concep camara fara gogosari.Sunt foarte buni!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Si mie imi plac, ii mananc asa goi uneori, si eu conserv tot la borcan.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Imi plac gogosarii.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

52 voturi

Ingrediente

  • 3 kg gogosari
  • 400 ml otet
  • 1,2 l apa
  • 2 linguri de sare (nu cu varf)
  • 2 linguri miere de albine
  • 4 linguri ulei
  • boabe de piper
  • boabe de ienibahar
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • 300 g radacini de hrean

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...Imi plac tare mult gogosarii...

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Ardei conservati pentru iarna