Gogosari umpluti cu conopida

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 20 gogosari rosii (potriviti ca marime)
  • o conopida
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • 500 ml otet
  • 1,2 l apa
  • sare
  • zahar

Mod de preparare

Se curata gogosarii de cotor cu un cutit mai mic pentru ca sa ramana cat mai intreg. Conopida se rupe in buchetele mici, se spala si se umplu gogosarii cu grija pentru a ramane intregi. Se aranjeaza in borcan cat mai fix pentru a nu permite sa iasa conopida din interior, apoi se adauga baitul care a fiert in prelabil 5 - 10 minute. Baitul se obtine din apa, otet, sare si zahar dupa gust (eu pun la acesta cantitate de apa si otet 3 lingurite de zahar), 4 - 5 foi de dafin. Printre gogosari pot fi puse felii de morcov crestate, de hrean (care au rolul de a mentine muraturile tari mai mult timp si dau un gust placut).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise