autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gogosari umpluti cu conopida

Autor: Curca Ecaterina (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 30 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Curca Ecaterina (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 30 septembrie 2009

Ingrediente
20 gogosari rosii (potriviti ca marime), o conopida, boabe de piper, foi de dafin, 500 ml otet, 1,2 l apa, sare, zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se curata gogosarii de cotor cu un cutit mai mic pentru ca sa ramana cat mai intreg. Conopida se rupe in buchetele mici, se spala si se umplu gogosarii cu grija pentru a ramane intregi. Se aranjeaza in borcan cat mai fix pentru a nu permite sa iasa conopida din interior, apoi se adauga baitul care a fiert in prelabil 5 - 10 minute. Baitul se obtine din apa, otet, sare si zahar dupa gust (eu pun la acesta cantitate de apa si otet 3 lingurite de zahar), 4 - 5 foi de dafin. Printre gogosari pot fi puse felii de morcov crestate, de hrean (care au rolul de a mentine muraturile tari mai mult timp si dau un gust placut).
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Spalam afinele si le curatam de codite, frunzulite. Punem la fiert apa si zaharul; verificam

2 voturi    3 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Magiun de prune

Magiun de prune

Se spala prunele, se scot samburii si se pun intr-o oala de inox. Se adauga zaharul, si se pune la

5 voturi    1 comentariu
8h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 20 gogosari rosii (potriviti ca marime)
  • o conopida
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • 500 ml otet
  • 1,2 l apa
  • sare
  • zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Compot de cirese