autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gogosari umpluti cu conopida

Autor: Curca Ecaterina (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 30 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Curca Ecaterina (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 30 septembrie 2009

Ingrediente
20 gogosari rosii (potriviti ca marime), o conopida, boabe de piper, foi de dafin, 500 ml otet, 1,2 l apa, sare, zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se curata gogosarii de cotor cu un cutit mai mic pentru ca sa ramana cat mai intreg. Conopida se rupe in buchetele mici, se spala si se umplu gogosarii cu grija pentru a ramane intregi. Se aranjeaza in borcan cat mai fix pentru a nu permite sa iasa conopida din interior, apoi se adauga baitul care a fiert in prelabil 5 - 10 minute. Baitul se obtine din apa, otet, sare si zahar dupa gust (eu pun la acesta cantitate de apa si otet 3 lingurite de zahar), 4 - 5 foi de dafin. Printre gogosari pot fi puse felii de morcov crestate, de hrean (care au rolul de a mentine muraturile tari mai mult timp si dau un gust placut).
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Salata de sfecla pentru iarna

Salata de sfecla pentru iarna

Sfecla se spala bine de pamant, se pune la fiert in apa deja calda de preferinta, dupa care se scoate

5 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Muraturi pentru vara

Muraturi pentru vara

Asa ca luati voi rosiile, gogonele si dovlecei, taiati in bucati nici prea-prea, nici foarte-foarte,

4 voturi    4 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 20 gogosari rosii (potriviti ca marime)
  • o conopida
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • 500 ml otet
  • 1,2 l apa
  • sare
  • zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Inele de ceapa murate