Gogosari umpluti cu legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-8 gogosari medii (în funcţie de nr.de persoane)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 3 linguri de orez
  • sare,piper,curry-după gust
  • pătrunjel tocat
  • 3 roşii mari coapte bine
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 gălbenuş
  • 1 foaie de dafin(optional)
  • piper boabe

Mod de preparare

Se taie capacul gogoşarilor, dupa care se curăţă de seminte si nervuri. Partea rămasă de la capac nu se aruncă, ci se taie mărunt (desigur, gogosarii si toate celelalte legume se spală în prealabil).

Morcovii se dau pe răzătoare, ceapa se rade sau se taie mărunt.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa, se prajeşte cca.1 min., se adaugă morcovii rasi, se mai căleşte 1 min., amestecand mereu, apoi orezul spălat, se sărează, piperează şi plus un praf de curry, totul la foc putin mai iute, apoi se adaugă bucăţelele de gogosar. Se călesc împreună cca.2 min.

se dă la o parte şi se lasă compoziţia la răcit.

După ce s-a răcit, se adaugă gălbenuşul şi pătrunjelul tocat.

Cu această compozitie se umplu gogoşarii, care se asează cu partea tăiată în sus într-o cratiţă suficient de largă ca să nu se încalece.

Se acoperă gogosarii cu apă, se pune foaia de dafin şi piperul boabe si se dă cratiţa la cuptor, la foc moderat.

După cca.10 min. se pun roşiile decojite şi tăiate felii, lasandu-le înca 10 min. (roşiile se decojesc f.uşor daca le scufundaşi în apă clocotită 1 min. sau daca sunt foarte coapte se pot decoji crude).

Verificati cu o furculită daca este fiert orezul, pt ca atunci este gata. Mancarea se serveste caldă sau rece (este delicioasă!) cu smantana sau...nu.

E simplu, uşor si foarte gustos, pt.ca gogosarii sunt mai dulci decat ardeii.

Bon apetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise