autor:

danutza

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari umpluti cu legume

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 august 2009

Ingrediente
6-8 gogosari medii (în funcţie de nr.de persoane), 2 morcovi, 1 ceapă, 3 linguri de orez, sare, gust, pătrunjel tocat, 3 roşii mari coapte bine, 2 linguri ulei de măsline, 1 gălbenuş, 1 foaie de dafin(optional), piper boabe

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie capacul gogoşarilor, dupa care se curăţă de seminte si nervuri. Partea rămasă de la capac nu se aruncă, ci se taie mărunt (desigur, gogosarii si toate celelalte legume se spală în prealabil).



Morcovii se dau pe răzătoare, ceapa se rade sau se taie mărunt.



Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa, se prajeşte cca.1 min., se adaugă morcovii rasi, se mai căleşte 1 min., amestecand mereu, apoi orezul spălat, se sărează, piperează şi plus un praf de curry, totul la foc putin mai iute, apoi se adaugă bucăţelele de gogosar. Se călesc împreună cca.2 min.

se dă la o parte şi se lasă compoziţia la răcit.



După ce s-a răcit, se adaugă gălbenuşul şi pătrunjelul tocat.



Cu această compozitie se umplu gogoşarii, care se asează cu partea tăiată în sus într-o cratiţă suficient de largă ca să nu se încalece.



Se acoperă gogosarii cu apă, se pune foaia de dafin şi piperul boabe si se dă cratiţa la cuptor, la foc moderat.



După cca.10 min. se pun roşiile decojite şi tăiate felii, lasandu-le înca 10 min. (roşiile se decojesc f.uşor daca le scufundaşi în apă clocotită 1 min. sau daca sunt foarte coapte se pot decoji crude).



Verificati cu o furculită daca este fiert orezul, pt ca atunci este gata. Mancarea se serveste caldă sau rece (este delicioasă!) cu smantana sau...nu.



E simplu, uşor si foarte gustos, pt.ca gogosarii sunt mai dulci decat ardeii.



Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu legume la cuptor

Orez cu legume la cuptor

Incingeti cuptorul la 190grade. Spalati orezul de mai multe ori si uscati bine. Incingeti uleiul

7 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bostanei (dovlecei) gratinati

Bostanei (dovlecei) gratinati

Se taie dovleceii fâșii de-a lungul și se pun la fiert într-o cratiță cu apă clocotindă

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6-8 gogosari medii (în funcţie de nr.de persoane)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 3 linguri de orez
  • sare, gust
  • pătrunjel tocat
  • 3 roşii mari coapte bine
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 gălbenuş
  • 1 foaie de dafin(optional)
  • piper boabe

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Cartofi frantuzesti