autor:

danutza

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari umpluti cu legume

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 august 2009

Ingrediente
6-8 gogosari medii (în funcţie de nr.de persoane), 2 morcovi, 1 ceapă, 3 linguri de orez, sare,piper,curry-după gust, pătrunjel tocat, 3 roşii mari coapte bine, 2 linguri ulei de măsline, 1 gălbenuş, 1 foaie de dafin(optional), piper boabe

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie capacul gogoşarilor, dupa care se curăţă de seminte si nervuri. Partea rămasă de la capac nu se aruncă, ci se taie mărunt (desigur, gogosarii si toate celelalte legume se spală în prealabil).



Morcovii se dau pe răzătoare, ceapa se rade sau se taie mărunt.



Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa, se prajeşte cca.1 min., se adaugă morcovii rasi, se mai căleşte 1 min., amestecand mereu, apoi orezul spălat, se sărează, piperează şi plus un praf de curry, totul la foc putin mai iute, apoi se adaugă bucăţelele de gogosar. Se călesc împreună cca.2 min.

se dă la o parte şi se lasă compoziţia la răcit.



După ce s-a răcit, se adaugă gălbenuşul şi pătrunjelul tocat.



Cu această compozitie se umplu gogoşarii, care se asează cu partea tăiată în sus într-o cratiţă suficient de largă ca să nu se încalece.



Se acoperă gogosarii cu apă, se pune foaia de dafin şi piperul boabe si se dă cratiţa la cuptor, la foc moderat.



După cca.10 min. se pun roşiile decojite şi tăiate felii, lasandu-le înca 10 min. (roşiile se decojesc f.uşor daca le scufundaşi în apă clocotită 1 min. sau daca sunt foarte coapte se pot decoji crude).



Verificati cu o furculită daca este fiert orezul, pt ca atunci este gata. Mancarea se serveste caldă sau rece (este delicioasă!) cu smantana sau...nu.



E simplu, uşor si foarte gustos, pt.ca gogosarii sunt mai dulci decat ardeii.



Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6-8 gogosari medii (în funcţie de nr.de persoane)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 3 linguri de orez
  • sare,piper,curry-după gust
  • pătrunjel tocat
  • 3 roşii mari coapte bine
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 gălbenuş
  • 1 foaie de dafin(optional)
  • piper boabe

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Piure de cartofi by Jamie Oliver