autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gogosarul puturosului

Autor: Criss1972 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Criss1972 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2014

Ingrediente
10 kg de gogosar(cantarit dupa ce a fost curatat), 1 litru de otet, 1 cana de sare (250 ml cana), 3-4 cani de zahar, 2-3 linguri miere, boabe de piper, foi de dafin, boabe de mustar, o jumatate cana de ulei(250 ml cana), frunze si capatana de telina, hrean

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Se curata gogosarul si se pune intr-un vas.



Se toaca telina si capatana se taie felii.



Intr-o oala se pun pe foc toate, mai putin uleiul.



Cand s-a topit sarea si zaharul, se pune fierbinte peste gogosar.



Se lasa 24 de ore, timp in care se tot amesteca, ca sa se inmoaie.



Dupa 24 de ore se aseaza in borcan, iar in lichidul reultat se pune uleiul.



Se pune peste gogosar si se aseaza hreanul deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosarul puturosului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zarzavat pentru ciorbă (foarte bun)

Zarzavat pentru ciorbă (foarte bun)

Se taie toate cubuleţe. Rosiile se decojesc. Se pune sare. Se pun pe foc sa se moaie puţin. La

2 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Picarela

Picarela

Se dau prin maşina de tocat sau blender legumele şi se amestecă restul de ingrediente.Usturoiul

20 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2014

    EU STIU CA OPARESC GOGOSARII IN OTET DILUAT CU MIRODENII.

  • Fara foto

    Chiorean Viorica , 04 septembrie 2014

    Gogosarii raman tari si foarte buni cu o reteta simpla:la 5 kg gogosari taiati se pune o cana de zahar,1/2 cana de sare si 1/2 cana otet( o cana de cam 200ml).Se lasa de azi pe maine amestecandu i mereu apoi ii punem in borcane cu sucul lasat(este suc suficient).Putem pune dupa gust usturoi,piper .Deasupra punem 2 bete de hrean sa ii tina acoperiti de suc.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 10 kg de gogosar(cantarit dupa ce a fost curatat)
  • 1 litru de otet
  • 1 cana de sare (250 ml cana)
  • 3-4 cani de zahar
  • 2-3 linguri miere
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • boabe de mustar
  • o jumatate cana de ulei(250 ml cana)
  • frunze si capatana de telina
  • hrean

Raporteaza reteta

Retete
de Criss1972
Salata bulgareasca

Salata bulgareasca

Toate legumele se spala, se curata si se cantaresc, iar in final trebuie sa cantareasca kilogramele

32 voturi    10 comentarii
3h
Conserve si muraturi
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

EU STIU CA OPARESC GOGOSARII IN OTET DILUAT CU MIRODENII.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

71 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Compot de visine (fara conservant)