autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gogosarul puturosului

Autor: Criss1972 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Criss1972 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2014

Ingrediente
10 kg de gogosar(cantarit dupa ce a fost curatat), 1 litru de otet, 1 cana de sare (250 ml cana), 3-4 cani de zahar, 2-3 linguri miere, boabe de piper, foi de dafin, boabe de mustar, o jumatate cana de ulei(250 ml cana), frunze si capatana de telina, hrean

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se curata gogosarul si se pune intr-un vas.



Se toaca telina si capatana se taie felii.



Intr-o oala se pun pe foc toate, mai putin uleiul.



Cand s-a topit sarea si zaharul, se pune fierbinte peste gogosar.



Se lasa 24 de ore, timp in care se tot amesteca, ca sa se inmoaie.



Dupa 24 de ore se aseaza in borcan, iar in lichidul reultat se pune uleiul.



Se pune peste gogosar si se aseaza hreanul deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosarul puturosului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri

In primul rind, e bine sa stiti ce fel de trandafiri trebuie sa alegeti. Ca regula generala, cei

73 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gem de struguri

Gem de struguri

Strugurii se spala, se lasa la scurs si apoi se culege boaba cu boaba ce vor fi macinati cu robotul

52 voturi    26 comentarii
2h 40 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2014

    EU STIU CA OPARESC GOGOSARII IN OTET DILUAT CU MIRODENII.

  • Fara foto

    Chiorean Viorica , 04 septembrie 2014

    Gogosarii raman tari si foarte buni cu o reteta simpla:la 5 kg gogosari taiati se pune o cana de zahar,1/2 cana de sare si 1/2 cana otet( o cana de cam 200ml).Se lasa de azi pe maine amestecandu i mereu apoi ii punem in borcane cu sucul lasat(este suc suficient).Putem pune dupa gust usturoi,piper .Deasupra punem 2 bete de hrean sa ii tina acoperiti de suc.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 10 kg de gogosar(cantarit dupa ce a fost curatat)
  • 1 litru de otet
  • 1 cana de sare (250 ml cana)
  • 3-4 cani de zahar
  • 2-3 linguri miere
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • boabe de mustar
  • o jumatate cana de ulei(250 ml cana)
  • frunze si capatana de telina
  • hrean

Raporteaza reteta

Retete
de Criss1972
Salata bulgareasca

Salata bulgareasca

Toate legumele se spala, se curata si se cantaresc, iar in final trebuie sa cantareasca kilogramele

9 voturi    9 comentarii
3h
Conserve si muraturi
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

EU STIU CA OPARESC GOGOSARII IN OTET DILUAT CU MIRODENII.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveti murati in saramura