autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gogosarul puturosului

Autor: Criss1972 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Criss1972 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2014

Ingrediente
10 kg de gogosar(cantarit dupa ce a fost curatat), 1 litru de otet, 1 cana de sare (250 ml cana), 3-4 cani de zahar, 2-3 linguri miere, boabe de piper, foi de dafin, boabe de mustar, o jumatate cana de ulei(250 ml cana), frunze si capatana de telina, hrean

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se curata gogosarul si se pune intr-un vas.



Se toaca telina si capatana se taie felii.



Intr-o oala se pun pe foc toate, mai putin uleiul.



Cand s-a topit sarea si zaharul, se pune fierbinte peste gogosar.



Se lasa 24 de ore, timp in care se tot amesteca, ca sa se inmoaie.



Dupa 24 de ore se aseaza in borcan, iar in lichidul reultat se pune uleiul.



Se pune peste gogosar si se aseaza hreanul deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosarul puturosului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari in bulion

Gogosari in bulion

Am curatat gogosarii,i-am spalat si i-am taiat dupa bunul meu plac.Am pus intr-un ceaun toate ingredientele

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de vişine

Dulceaţă de vişine

Cu gândul la nişte clătite sau un griş cu lapte peste care punem nişte dulceaţă de vişine,

7 voturi    7 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2014

    EU STIU CA OPARESC GOGOSARII IN OTET DILUAT CU MIRODENII.

  • Fara foto

    Chiorean Viorica , 04 septembrie 2014

    Gogosarii raman tari si foarte buni cu o reteta simpla:la 5 kg gogosari taiati se pune o cana de zahar,1/2 cana de sare si 1/2 cana otet( o cana de cam 200ml).Se lasa de azi pe maine amestecandu i mereu apoi ii punem in borcane cu sucul lasat(este suc suficient).Putem pune dupa gust usturoi,piper .Deasupra punem 2 bete de hrean sa ii tina acoperiti de suc.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 10 kg de gogosar(cantarit dupa ce a fost curatat)
  • 1 litru de otet
  • 1 cana de sare (250 ml cana)
  • 3-4 cani de zahar
  • 2-3 linguri miere
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • boabe de mustar
  • o jumatate cana de ulei(250 ml cana)
  • frunze si capatana de telina
  • hrean

Raporteaza reteta

Retete
de Criss1972
Salata bulgareasca

Salata bulgareasca

Toate legumele se spala, se curata si se cantaresc, iar in final trebuie sa cantareasca kilogramele

6 voturi    9 comentarii
3h
Conserve si muraturi
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

EU STIU CA OPARESC GOGOSARII IN OTET DILUAT CU MIRODENII.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Castraveti murati in otet