autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Gogosele cu cascaval

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 bucati): 200 g cascaval, , 5 oua, , 150 g faina, , 80 g unt, , 250 ml lapte, , sare,, piper

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Taiati cubulete 100 g de cascaval si radeti restul pe razatoarea fina. Puneti intr-o cratita laptele si untul, gustati de sare si lasati pe foc pana ce clocoteste. Luati cratita de pe foc, introduceti faina (dintr-o data) si amestecati cu putere ca sa se incorporeze bine. Puneti cratita din nou pe foc si lasati sa fiarba 2-3 minute, amestecand intruna, pana ce aluatul incepe sa se desprinda de pe margini. Luati din nou cratita de pe foc si introduceti pe rand ouale, amestecand bine de fiecare data. Sarati, piperati si adaugati cuburile de cascaval. Spargeti ultimul ou intr-un bol si bateti-l bine cu furculita. Luati cu ajutorul a doua linguri cate putin din aluat, asezati gogoselele pe o tava unsa cu unt (lasand spatii libere intre ele), ungeti-le cu oul batut si bagati-le in cuptorul incins la 150°C. Lasati-le 20 de minute, scoateti-le, presarati peste ele cascavalul ras si bagati-le din nou in cuptor, circa 3-4 minute, pentru ca acesta sa se topeasca. Gogosile cu cascaval se servesc caldute sau reci, ca aperitiv sau ca antreu, impreuna cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu ceapa

Placinta cu ceapa

Din faina, drojdie, apa, sare zahar si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald intr-un

36 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la

32 voturi    18 comentarii
4h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu branza dulce si chimion