autor:

Manolovici Eugen

» » Aluaturi si Foietaje

Gogosele de cartofi cu sunca sau branza

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Ingrediente
4 cartofi, 200g faina, 3 galbenusuri, 10 g drojdie, 1 cescuta de lapte, 200 g sunca, 200 g branza de burduf, 300 ml ulei, 100 g parmezan,1 lingura marar tocat, sare, piper, boia

Dificultate: Medie Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

In timp ce fierbem cartofii, curatati de coaja in apa cu sare, preparam un aluat din faina, drojdia muiata in lapte, sare si 2 galbenusuri . Adaugam cartofii zdrobiti si framantam bine.Presuram faina pe masa de aluat, si il intindem, pana obtinem o foaie de 1/2 cm grosime . Pe jumatate de foaie punem din loc in loc gramajoare de sunca taiata marunt, sarate piperate si prafuite cu boia alteernand cu gramajoare din amestecul format din branza, un galbenus, sare, piper, marar.Intoarcen cealalta jumatate de foaie peste prima si cu ajutorul unui pahar portionam gogoselele. Tiparim frumos marginile lor si le lasam la cald 1/2 ore, dupa care le prajim un ulei. Se servesc ca gustari calde cu parmezan deasupra. Pofta buna !!!!! Cugetare : Secretul de a fi plicticos consta in a spune totul, ( Voltaire )
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele de cartofi cu sunca sau branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pasca cu brinza sarata

Pasca cu brinza sarata

Ieri am copt editia 2011 a cozonacului ! Bineintelesc ca am facut si pasca cu brinza Focsani ! Foarte,

12 voturi    7 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Flori de foietaj cu mere

Flori de foietaj cu mere

Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea

22 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Delicioase si foarte aromate.

Dificultate

Medie

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 200g faina
  • 3 galbenusuri
  • 10 g drojdie
  • 1 cescuta de lapte
  • 200 g sunca
  • 200 g branza de burduf
  • 300 ml ulei
  • 100 g parmezan,1 lingura marar tocat
  • sare
  • piper
  • boia

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioase si foarte aromate.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Mini surprize cu pui si cascaval