autor:

Manolovici Eugen

» » Aluaturi si Foietaje

Gogosele de cartofi cu sunca sau branza

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Ingrediente
4 cartofi, 200g faina, 3 galbenusuri, 10 g drojdie, 1 cescuta de lapte, 200 g sunca, 200 g branza de burduf, 300 ml ulei, 100 g parmezan,1 lingura marar tocat, sare, piper, boia

Dificultate: Medie Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

In timp ce fierbem cartofii, curatati de coaja in apa cu sare, preparam un aluat din faina, drojdia muiata in lapte, sare si 2 galbenusuri . Adaugam cartofii zdrobiti si framantam bine.Presuram faina pe masa de aluat, si il intindem, pana obtinem o foaie de 1/2 cm grosime . Pe jumatate de foaie punem din loc in loc gramajoare de sunca taiata marunt, sarate piperate si prafuite cu boia alteernand cu gramajoare din amestecul format din branza, un galbenus, sare, piper, marar.Intoarcen cealalta jumatate de foaie peste prima si cu ajutorul unui pahar portionam gogoselele. Tiparim frumos marginile lor si le lasam la cald 1/2 ore, dupa care le prajim un ulei. Se servesc ca gustari calde cu parmezan deasupra. Pofta buna !!!!! Cugetare : Secretul de a fi plicticos consta in a spune totul, ( Voltaire )
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele de cartofi cu sunca sau branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Crantanele cu sunca

Crantanele cu sunca

Lasati sa se decongeleze aluatul, desfaceti foaia, intindeti branza, asezati feliile de sunca, rulati

25 voturi    18 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu cartofi sau branza ,de la mama

Placinta cu cartofi sau branza ,de la mama

Se amesteca faina impreuna cu sarea si cu apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framinta

19 voturi    20 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Delicioase si foarte aromate.

Dificultate

Medie

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 200g faina
  • 3 galbenusuri
  • 10 g drojdie
  • 1 cescuta de lapte
  • 200 g sunca
  • 200 g branza de burduf
  • 300 ml ulei
  • 100 g parmezan,1 lingura marar tocat
  • sare
  • piper
  • boia

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioase si foarte aromate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri cu spanac