autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Gogosele umplute

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2013

Ingrediente
Aluat:, 500 ml lapte, 3 oua (batute putin), 6 linguri ulei, 4 linguri zahar, 1 lingurita extract vanilie, coaja rasa, de la 1 lamaie, un praf sare, 1 kg faina, 10 g drojdie uscata, Umplutura:, 800g dulceata de capsuni, zahar farin pentru pudrat, ulei de palmier pt prajit

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Punem ingredientele pentru aluat, in aparatul de paine, exact in ordinea enumerata mai sus. Proramam pentru framantat si dospit, iar cand aluatul este gata, il rasturnam pe masa de lucru, usor infainata.
Impartim aluatul in doua parti, intindem cate o foaie de 0,5 cm grosime si taiem cercuri cu ajutorul formei (vezi foto). In mijlocul fiecaruia punem cate o lingurita de dulceata si presam. Gogosile astfel obtinute, le asezam pe o planseta unsa cu putin ulei, pana terminam tot aluatul.
Intr-o tigaie de teflon, incingem uleiul de palmier si coacem gogosile, pe ambele parti, la foc moderat. Le scoatem pe prosop absorbant, dupa care le servim simple sau pudrate cu zahar farin.
Sant delicioase atat calde cat si reci.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
GOGOSELE UMPLUTE,IN CUPTOR

GOGOSELE UMPLUTE,IN CUPTOR

Drojdia+1 lingurita zahar(din cele 100 g)+80 ml lapte(caldut),se pun intr-un pahar,se lasa cca 4

5 voturi    11 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    diadora (Bucatar sef):

    astazi am incercat aceasta reteta!!!! si pot sa spun ca mi-au iesit delicioase!!!!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iunie 2014

    Ildiko Slatineanu,coca se framanta si se lasa la dospit, indiferent ca folosesti masina de paine ori procedeul cu mana.

  • Fara foto

    Ildiko Slatineanu , 04 iunie 2014

    Daca nu am masina de paine ce fac?Nu se lasa la dospit coca?Multumesc

  • Fara foto

    Eleonora Hayduck , 04 iunie 2014

    ME GUSTO ;MUCHO TU RESETAS

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      Ma bucur ca va plac si voua...va multumesc pentru aprecieri !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

      Ce frumoase sunt!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      Tare dragute sunt...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2013

      Trebuie incercate neaparat !

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      Ce bine arata si gustoase sunt,yammy!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 ml lapte
  • 3 oua (batute putin)
  • 6 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita extract vanilie
  • coaja rasa
  • de la 1 lamaie
  • un praf sare
  • 1 kg faina
  • 10 g drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 800g dulceata de capsuni
  • zahar farin pentru pudrat
  • ulei de palmier pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Ildiko Slatineanu,coca se framanta si se lasa la dospit, indiferent ca folosesti masina de paine ori procedeul cu mana.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa