autor:

IZA

» » Dulciuri diverse

Gogosi

Autor: IZA (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IZA (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, , 360 g faina, 120 g zahar, 80 g unt, 2 oua + 2 albusuri, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 lingurita cu levantica uscata, sare,, , Pentru maia:, , 4 linguri cu faina, 50 ml apa, 1 pliculet drojdie, , Pentru glazura:, , 200 g ciocolata menaj, 100 g unt, 2 linguri de cafea solubila, 2 linguri cu zahar pudra.

Dificultate: Medie Timp: 1h 55 min

0 voturi

Mod de preparare

1: Amesteca ingredientele pentru maia si lasa la crescut un sfert de ora.



2: Cerne faina,adauga maiaua,zaarul tos si vanilat,sarea,untul taiat bucati,ouale intregi si albusurile batute spuma ,levantica macinata. Amesteca si framanta un aluat pe care il lasi sa cresca o ora.



3: Intinde aluatul intr-o foaie potrivit de groasa si decupeaza cercuri mari cu gaura la mijloc. Mai lasa-le la dospit 20-25 de minute. Prajeste-le in ulei incins.



4:Topeste in bain-marie ciocolata,pune cafeaua,untul si zaharul si amesteca. Trece gogosile fierbinti prin glazura.

Orneaza-le cu bomboane colorate si presara floricele proaspete de levantica.



POFTA BUNA !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi

Gogosi

Dizolvam drojdia in 3 linguri de lapte caldut. Adaugam o lingurita de zahar si una de faina si o

5 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
Gogosi umplute cu crema de ciocolata

Gogosi umplute cu crema de ciocolata

Incepem cu crema: Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 55 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 360 g faina
  • 120 g zahar
  • 80 g unt
  • 2 oua + 2 albusuri
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingurita cu levantica uscata
  • sare,
  • Pentru maia:
  • 4 linguri cu faina
  • 50 ml apa
  • 1 pliculet drojdie
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata menaj
  • 100 g unt
  • 2 linguri de cafea solubila
  • 2 linguri cu zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de soia