autor:

IZA

» » Dulciuri diverse

Gogosi

Autor: IZA (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IZA (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, , 360 g faina, 120 g zahar, 80 g unt, 2 oua + 2 albusuri, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 lingurita cu levantica uscata, sare,, , Pentru maia:, , 4 linguri cu faina, 50 ml apa, 1 pliculet drojdie, , Pentru glazura:, , 200 g ciocolata menaj, 100 g unt, 2 linguri de cafea solubila, 2 linguri cu zahar pudra.

Dificultate: Medie Timp: 1h 55 min

0 voturi

Mod de preparare

1: Amesteca ingredientele pentru maia si lasa la crescut un sfert de ora.



2: Cerne faina,adauga maiaua,zaarul tos si vanilat,sarea,untul taiat bucati,ouale intregi si albusurile batute spuma ,levantica macinata. Amesteca si framanta un aluat pe care il lasi sa cresca o ora.



3: Intinde aluatul intr-o foaie potrivit de groasa si decupeaza cercuri mari cu gaura la mijloc. Mai lasa-le la dospit 20-25 de minute. Prajeste-le in ulei incins.



4:Topeste in bain-marie ciocolata,pune cafeaua,untul si zaharul si amesteca. Trece gogosile fierbinti prin glazura.

Orneaza-le cu bomboane colorate si presara floricele proaspete de levantica.



POFTA BUNA !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi - Ciambelle

Gogosi - Ciambelle

Intr-un castron punem faina, 1 plic de drojdie uscata, apa din care se framanta o maia care se cresteaza

41 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Intr-un castron curat se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugati apoi untul moale,

42 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 55 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 360 g faina
  • 120 g zahar
  • 80 g unt
  • 2 oua + 2 albusuri
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingurita cu levantica uscata
  • sare,
  • Pentru maia:
  • 4 linguri cu faina
  • 50 ml apa
  • 1 pliculet drojdie
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata menaj
  • 100 g unt
  • 2 linguri de cafea solubila
  • 2 linguri cu zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu dovleac