autor:

IZA

» » Dulciuri diverse

Gogosi

Autor: IZA (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IZA (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, , 360 g faina, 120 g zahar, 80 g unt, 2 oua + 2 albusuri, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 lingurita cu levantica uscata, sare,ulei, , Pentru maia:, , 4 linguri cu faina, 50 ml apa, 1 pliculet drojdie, , Pentru glazura:, , 200 g ciocolata menaj, 100 g unt, 2 linguri de cafea solubila, 2 linguri cu zahar pudra.

Dificultate: Medie Timp: 1h 55 min

0 voturi

Mod de preparare

1: Amesteca ingredientele pentru maia si lasa la crescut un sfert de ora.



2: Cerne faina,adauga maiaua,zaarul tos si vanilat,sarea,untul taiat bucati,ouale intregi si albusurile batute spuma ,levantica macinata. Amesteca si framanta un aluat pe care il lasi sa cresca o ora.



3: Intinde aluatul intr-o foaie potrivit de groasa si decupeaza cercuri mari cu gaura la mijloc. Mai lasa-le la dospit 20-25 de minute. Prajeste-le in ulei incins.



4:Topeste in bain-marie ciocolata,pune cafeaua,untul si zaharul si amesteca. Trece gogosile fierbinti prin glazura.

Orneaza-le cu bomboane colorate si presara floricele proaspete de levantica.



POFTA BUNA !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

1. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut. Restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul, atat

1126 voturi    67 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu cascaval

Gogosi cu cascaval

- albusurile se bat spuma tare - cascavalul se rade pe razatoarea mica si se amesteca cu albusurile -

13 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 55 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 360 g faina
  • 120 g zahar
  • 80 g unt
  • 2 oua + 2 albusuri
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingurita cu levantica uscata
  • sare,ulei
  • Pentru maia:
  • 4 linguri cu faina
  • 50 ml apa
  • 1 pliculet drojdie
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata menaj
  • 100 g unt
  • 2 linguri de cafea solubila
  • 2 linguri cu zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă