autor:

IZA

» » Dulciuri diverse

Gogosi

Autor: IZA (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IZA (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, , 360 g faina, 120 g zahar, 80 g unt, 2 oua + 2 albusuri, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 lingurita cu levantica uscata, sare,, , Pentru maia:, , 4 linguri cu faina, 50 ml apa, 1 pliculet drojdie, , Pentru glazura:, , 200 g ciocolata menaj, 100 g unt, 2 linguri de cafea solubila, 2 linguri cu zahar pudra.

Dificultate: Medie Timp: 1h 55 min

0 voturi

Mod de preparare

1: Amesteca ingredientele pentru maia si lasa la crescut un sfert de ora.



2: Cerne faina,adauga maiaua,zaarul tos si vanilat,sarea,untul taiat bucati,ouale intregi si albusurile batute spuma ,levantica macinata. Amesteca si framanta un aluat pe care il lasi sa cresca o ora.



3: Intinde aluatul intr-o foaie potrivit de groasa si decupeaza cercuri mari cu gaura la mijloc. Mai lasa-le la dospit 20-25 de minute. Prajeste-le in ulei incins.



4:Topeste in bain-marie ciocolata,pune cafeaua,untul si zaharul si amesteca. Trece gogosile fierbinti prin glazura.

Orneaza-le cu bomboane colorate si presara floricele proaspete de levantica.



POFTA BUNA !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

40 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi

Gogosi

La inceput se prepara maiaua din 2 linguri de zahar, drojdie, 2 linguri de faina amestecate cu apa

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 55 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 360 g faina
  • 120 g zahar
  • 80 g unt
  • 2 oua + 2 albusuri
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingurita cu levantica uscata
  • sare,
  • Pentru maia:
  • 4 linguri cu faina
  • 50 ml apa
  • 1 pliculet drojdie
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata menaj
  • 100 g unt
  • 2 linguri de cafea solubila
  • 2 linguri cu zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Pasca cu branza,crema de smantana si bezea