autor:

Eileen

» » Dulciuri diverse

Gogosi

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 septembrie 2011

Ingrediente
500g faina, 250ml apa calduta, Un plic drojdie uscata, Coaja de la lamaie, O esenta de vanilie, Un praf de sare, 2 pumni de zahar, 2 linguri ulei, O jumatate cana de zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 3h

27 voturi

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in apa, se adauga sarea si zaharul si se amesteca pana acesta se topeste. Se adauga esenta si coaja de lamaie. Se adauga faina treptat, se framanta bine impreuna cu uleiul pana rezulta o coca elastica. Se acopera vasul si se lasa la caldura, sa-si dubleze volumul.
Se intinde pe o planseta de lemn presarata cu faina. Foaia trebuie sa aiba un centimetru grosime. Se taie cercuri cu un pahar tapetat cu faina si se lasa sa mai creasca 10 minute. Se incinge o tigaie cu ulei si se prajesc cu susul in jos, ca sa creasca mari. Se scot pe un servet de bucatarie si dupa ce s-au racit se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi braziliene

Gogosi braziliene

Intr-un bol batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de lamaie si apa. Amestecam

32 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu mere

Gogosi cu mere

Se amesteca merele spalate,curatate de coaja,rase pe razatoarea mare cu ouale, laptele,zaharul,uleiul,praful

41 voturi    18 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Sandor , 19 ianuarie 2015

    Sunt goale inauntru

  • Fara foto

    Elena Sandor , 19 ianuarie 2015

    incearca, merita

  • Fara foto

    Elena Sandor , 19 ianuarie 2015

    nu, pentru ca este foarte groasa coca. Doar daca ai un mixer special pentru coca

    • Fara foto

      Todiras Niculina , 17 ianuarie 2015

      MINUNAT DE BUNE,,,

    • Fara foto

      mikelle (Bucatar) , 23 octombrie 2014

      Sunt pline inauntru sau goale ca baietelul meu zice mereu:mami nu le vreau asa !

    • Fara foto

      Denea Denea , 22 august 2014

      ai da :):):):p

    • Fara foto

      Ala Cretu , 20 ianuarie 2014

      foarte buni am incercat

    • Fara foto

      Flavia Duna , 15 ianuarie 2014

      dar nu merge cu mixer sa framanti?

    • Fara foto

      Viorica Crangasu , 15 ianuarie 2014

      suuuuuuuuunt foarte bune :)

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

      Buni si frumosi gogosii si eu fac in acelasi gen numai ca adaug 2linguri de koniak in aluat care nu lasa sa absoarba uleiul si dupa ce ai prajesc ii umplu cu dulceata.Acusi la noi este o sarbatoare in care se mananca multi gogosi.

    • Fara foto

      , 07 noiembrie 2013

      de cand tot zic sa incerc ,dar nu prea am curaj si nici cu framantatul nu prea ma pricep

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      Super bunee!!!!

    • Eileen

      Eileen (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2011

      Multumesc tare mult pentru sfaturi, data viitoare incerc asa:)

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2011

      Frumosi gogosii-dar este mai bine daca le-ai praji in ulei adanc astfel ei nu absorb ulei-este bine sa adaugi 1 lingura de koniac sau putin iaurt la aluat cind il prepari astfel aluatul nu suge ulei,si este mai fraged-incearca!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

27 voturi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 250ml apa calduta
  • Un plic drojdie uscata
  • Coaja de la lamaie
  • O esenta de vanilie
  • Un praf de sare
  • 2 pumni de zahar
  • 2 linguri ulei
  • O jumatate cana de zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Elena Sandor

Sunt goale inauntru

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu smochine, tamarind si iasomie