autor:

gicuta

» » Aluaturi si Foietaje

Gogosi

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 august 2015

Ingrediente
500 g faina, 150ml lapte, 100 ml iaurt (lapte batut), 50 ml ulei, o lingura untura solida, 2 oua, 1 pliculet drojdie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, un praf de sare, zahar pudra pt. tavalit gogosile (optional), 500 ml ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in 3 linguri de lapte caldut. Adaugam o lingurita de zahar si una de faina si o lasam la dospit.Restul de lapte si iaurtul il incalzim impreuna cu zaharul, atat doar cat acesta sa se topeasca. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de vanilie , praful de sare, coaja de lamaie si ouale batute cu fuculita.
Intr-un castron cernem faina.Facem o gropita in mijloc si punem drojdia inmuiata in lapte, untura si amestecul de laptele caldut. Framantam aluatul pana cand se omogenizeaza, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 15-20 minute pana se desprinde de pe peretii castronului. Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Pe planseta infainata, intindem o foaie mai grosuta din care decupam gogosile cu o ceasca(pahar ) si le mai lasam la crescut 15-20 de minute.
Intr-un tuci (cratita) incingem uleiul si punem gogosile la prajit cu partea de jos (cea de pe planseta) in sus si le prajim pe ambele parti sa se rumeneasca frumos. Le scoatem pe prosoape de hartie , le lasam putin la scurs si le trecem prin zahar pudra (optional).
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Gogosi cu cascaval

Gogosi cu cascaval

- albusurile se bat spuma tare - cascavalul se rade pe razatoarea mica si se amesteca cu albusurile -

13 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Dinca , 29 august 2015

    E SIMPLĂ ȘI UȘOR DE FĂCUT ,AM SĂ O FAC ȘI EU

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150ml lapte
  • 100 ml iaurt (lapte batut)
  • 50 ml ulei
  • o lingura untura solida
  • 2 oua
  • 1 pliculet drojdie
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra pt. tavalit gogosile (optional)
  • 500 ml ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Caridopita