autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Gogosi

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
550 gr. faina, sare, 2 linguri zahar, coaja de lamaie sau portocala, o lingura de unt, maragrina sau grasime, drojdie cit o nuca (2lingurite), 3 galbenusuri, 1/2 litru lapte, zahar vanilat 2 linguri

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldut. Se adauga galbenusurile, vanilia si incet, incet faina. Se framinta. Se lasa sa creasca. Se intinde foaia cam 1/2 cm se foloseste un pahar care se apasa cu gura in jos pe foaie \"decupind\" gogosile, rotund se mai lasa sa creasca putin (dar nu este obligatoriu). Se incinge bine o tigaie cu ulei mult si una cite una se prajesc gogosile. Focul nu va fi iute, ci potrivit. Se pudreaza cu mult zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi

Gogosi

300 gr lapte caldut, drojdia, o lingurita zahar pudra si 3 linguri faina se incalzesc la foc mic

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Se pregateste o maia din drojdie o lingura de zahar si una de faina cu putina apa.Cand a crescut

49 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Daca vreti sa fie cu siguranta pufosi...folositi apa minerala in loc de lapte...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 550 gr. faina
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie sau portocala
  • o lingura de unt
  • maragrina sau grasime
  • drojdie cit o nuca (2lingurite)
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 litru lapte
  • zahar vanilat 2 linguri

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Daca vreti sa fie cu siguranta pufosi...folositi apa minerala in loc de lapte...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Papanasi de sezon cu capsuni