autor:

GeoGia

» » Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2016

Ingrediente
650 g faina, 3 oua, 300 ml lapte, 30 ml ulei, 100 g zahar, 4 g drojdie uscata, un praf de sare, un plic zahar vanilat, esenta lamaie, ulei pentru prajit, ciocolata topita pentru umplut

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Pentru inceput am pregatit maiaua. Am amestecat drojdia uscata cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte caldut si una de faina. Am amestecat bine si am lasat-o sa creasca.



Am cernut faina intr-un vas mai incapator, am frecat putin galbenusurile si am batut spuma albusurile. Am incalzit putin laptele in care am topit zaharul. Nu am pus toata faina de la inceput in vas, doar 400 g restul am adaugat pe parcursul framantarii.



Peste faina din vas am pus maiaua crescuta, galbenusurile frecate, laptele cu zaharul si am amestecat cu o lingura.Treptat am adaugat faina si esenta de lamaie. Am adaugat faina pana am obtinut o coca elastica, nu foarte tare, pe care am framantat-o putin cu mana adaugand si uleiul.



Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul. Am intins coca, incercand sa folosesc cat mai putina faina, intr-o foaie de aproximativ 1 cm, am taiat discuri din coca cu ajutorul unui pahar. Am mai lasat sa creasca 10-15 minute, apoi le-am prajit in uleuil incins. Le-am scos din uleiul incins intr-un vas in care am pus hartie de bucatarie.



Am topit ciocolata si cu ajutorul unui pos am umplut gogosile cu ciocolata. Le-am servit pudrate cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
GOGOSI CU TOPPING DE CIOCOLATA

GOGOSI CU TOPPING DE CIOCOLATA

Se dizolva drojdia in laptele caldut cu zaharul si un praf de sare,iar dupa ce a crescut,o punem

11 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 4 g drojdie uscata
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat
  • esenta lamaie
  • ulei pentru prajit
  • ciocolata topita pentru umplut

Raporteaza reteta

Retete
de GeoGia
Briose cheesecake

Briose cheesecake

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri

7 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri de ovaz