autor:

buburuza

» » Aluaturi si Foietaje

Gogosi cu ciocolata

Autor: buburuza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: buburuza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 septembrie 2009

Ingrediente
200g iaurt, 100 ml lapte, 50 ml apa calda, 25g drojdie, 100g zahar, 2 oua, 100 ml ulei, 1 praf sare, faina cat cuprinde (circa 500g), ciocolata (de menaj daca se poate), 300 ml ulei pentru prajit, 100g zahat pudra cu aroma de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Faci maiaua din 50 ml apa calda, drojdie, 1 lingurita zahar si putina faina. Bati ouale cu zaharul si sarea. Intr-un castron, cerni faina si incorporezi treptat maiaua, iaurtul, laptele, ouale. Continui sa incorporezi faina pana obtii un aluat elastic. Il framanti 15-20 minute, cu mainile unse cu ulei,adaugand astel intreaga cantitate. Lasi aluatu sa creasca 45-50 minute la cald. Intinzi pe planseta o foaie de 1 cm. Tai cercuri cu un pahar. Pe jumatate din ele pui ciocolata taiata cubulete, le acoperi cu cele ramase si le presezi usor marginile sa se lipeasca.Prajesti gogosile in ulei incins la foc mic. Le scoti si le presari cu zahar.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Se framanta toate ingredientele cu laptele caldut. Rezulta o coca elastica si parfumata. Lasi

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Ionescu , 21 septembrie 2013

    nam nici o prieteena buna sa prepare

  • liliana hristova

    liliana hristova (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    gogosi....wow,de cand n-am mai mancat(sunt la dieta)

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoase!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Mamaaaaaaaaaaaaa ce bune-s ! Chiar ca nu am facut demult....

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Delicioase!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      foarte interesanta reteta am sa incerc si eu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Foarte gustoase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 200g iaurt
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apa calda
  • 25g drojdie
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 praf sare
  • faina cat cuprinde (circa 500g)
  • ciocolata (de menaj daca se poate)
  • 300 ml ulei pentru prajit
  • 100g zahat pudra cu aroma de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de buburuza
Muschi de porc umplut

Muschi de porc umplut

Muschiul se desface si se bate pe ambele parti, se condimenteaza, se razuie cascavalul, se pun ciupecile,

17 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Prajitura cu gem (de  post)

Prajitura cu gem (de post)

Se amesteca toate ingredientele. Compozitia obtinuta se pune in tava unsa si se da la cuptor. Pofta

42 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Diplomat cu blat

Diplomat cu blat

Se amesteca zaharul cu ouale, zaharul vanilat si gemul,cand sa topit zaharul se adauga faina,amidonul,praful

7 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

liliana hristova (Chef de cuisine)

gogosi....wow,de cand n-am mai mancat(sunt la dieta)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Turte