autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

gogosi cu crema de cafea

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
aluatul: 250 g faina, 2 pahare apa, 150 g unt, 3-5 oua, sare, umplutura: 4 oua, 150 g zahar, 350 ml lapte, 65 g faina, 100 ml cafea concentrata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-un vas apa , sarea si untul si se lasa sa fiarba.Cand incepe sa fiarba, se pune toata faina odata si se bate cu telul pana cand se obtine un aluat gros ca o mamaliguta.Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca circa 15 minute, dupa care se adauga aouale unul cate unul batand cu putere dupa fiecare.Dupa ce au fost inglobate toate ouale, se bate aluatul cu lingura, ca sa se oxigeneze bine, cel putin 10 minute.Se ia un spit de prajituri cu forma cea mai larga si se fac gramajoare cat o nuca la distanta una de alta pentru a avea loc sa creasca, intrucat in timpul coacerii ele isi dubleaza volumul.Se da tava la cuptor, la foc iute cca 20 minute, gogsile trebuie sa fie bine coapte si uscate pentru a nu se lasa.Se scot apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
Se freaca ouale intregi cu zaharul, se adauga faina si apoi cafeaua si laptele caldut.Se pune totul intr-un castron pe foc, batand bine compozitia.Cand incepe sa clocoteasca, se mai lasa 2-3 minute, se ia de pe foc si se amesteca in continuare pana cand se raceste.
Se taie gogosile lateral si se umplu cu aceasta crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "gogosi cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
TURTE  DE CRACIUN

TURTE DE CRACIUN

Se framanta un aluat din faina, sare, apa si un pic de drojdie. Aluatul nu se lasa la dospit. Se

37 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Rafaello cu ricotta

Rafaello cu ricotta

Se amesteca ingredientele bine pana se obtine o pasta care se poate modela. Se formeaza bilute de

7 voturi    2 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • aluatul: 250 g faina
  • 2 pahare apa
  • 150 g unt
  • 3-5 oua
  • sare
  • umplutura: 4 oua
  • 150 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 65 g faina
  • 100 ml cafea concentrata

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Panna cotta cu dovleac