Se pun intr-un vas apa , sarea si untul si se lasa sa fiarba.Cand incepe sa fiarba, se pune toata faina odata si se bate cu telul pana cand se obtine un aluat gros ca o mamaliguta.Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca circa 15 minute, dupa care se adauga aouale unul cate unul batand cu putere dupa fiecare.Dupa ce au fost inglobate toate ouale, se bate aluatul cu lingura, ca sa se oxigeneze bine, cel putin 10 minute.Se ia un spit de prajituri cu forma cea mai larga si se fac gramajoare cat o nuca la distanta una de alta pentru a avea loc sa creasca, intrucat in timpul coacerii ele isi dubleaza volumul.Se da tava la cuptor, la foc iute cca 20 minute, gogsile trebuie sa fie bine coapte si uscate pentru a nu se lasa.Se scot apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
Se freaca ouale intregi cu zaharul, se adauga faina si apoi cafeaua si laptele caldut.Se pune totul intr-un castron pe foc, batand bine compozitia.Cand incepe sa clocoteasca, se mai lasa 2-3 minute, se ia de pe foc si se amesteca in continuare pana cand se raceste.
Se taie gogosile lateral si se umplu cu aceasta crema.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii