Dovleacul se curata de coaja, se taie in bucati si se pune in apa clocotita cu putina sare. Cand miezul de dovleac incepe sa devina putin transparent se scoate, se scurge foarte bine de apa si se usuca intr-un servet apoi se da prin masina de tocat. In pasta de dovleac se adauga coaja de lamaie rasa si zahrul vanilat si se amesteca.
Separat se pune faina intr-o cratita incapatoare. Se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi piureul de dovleac si vinul, amestecand mereu pana se obtine o pasta omogena dupa care se lasa sa se odihneasca 1 ora.
Daca mai este necesar se mai poate adauga putin vin dar cu atentie, nu prea mult. Aluatul trebuie sa aiba consistenta standard a pastei de gogosi.
Se incinge uleiul, se ia cu lingura din compozitie si se pune in uleiul clocotit.
Gogosile cand s-au rumenit se scot si se pun intr-o sita unde se vor scurge de grasime.
Dupa aceea se aseaza pe un platou si se presara peste gogosi zahar pudra cu aroma de vanilie.
Se adauga si un pic de suflet.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii