autor:

tradaro

» » Dulciuri diverse

Gogosi cu dovleac Tradaro

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
350 g dovleac, 1 pahar cu apa, coaja de lamaie rasa, 350 g faina, 1 pachet zahar vanilat, 4 oua (galbenusuri), 200 g zahar, 2 pahare (obisnuite) vin rosu dulce, ulei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Dovleacul se curata de coaja, se taie in bucati si se pune in apa clocotita cu putina sare. Cand miezul de dovleac incepe sa devina putin transparent se scoate, se scurge foarte bine de apa si se usuca intr-un servet apoi se da prin masina de tocat. In pasta de dovleac se adauga coaja de lamaie rasa si zahrul vanilat si se amesteca.
Separat se pune faina intr-o cratita incapatoare. Se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi piureul de dovleac si vinul, amestecand mereu pana se obtine o pasta omogena dupa care se lasa sa se odihneasca 1 ora.
Daca mai este necesar se mai poate adauga putin vin dar cu atentie, nu prea mult. Aluatul trebuie sa aiba consistenta standard a pastei de gogosi.
Se incinge uleiul, se ia cu lingura din compozitie si se pune in uleiul clocotit.
Gogosile cand s-au rumenit se scot si se pun intr-o sita unde se vor scurge de grasime.
Dupa aceea se aseaza pe un platou si se presara peste gogosi zahar pudra cu aroma de vanilie.

Se adauga si un pic de suflet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu dovleac Tradaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

    merge,bune,era bine daca dovleacul il coceam pe jar cum se facea odata la tara si dupa aia il puneam in aluat.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

    merge,bune,era bine daca dovleacul il coceam pe jar cum se facea odata la tara si dupa aia il puneam in aluat.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Interesanta reteta ta, imi place ft mult dovleacul, cat despre gogosi... cred ca-s ft bune!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 350 g dovleac
  • 1 pahar cu apa
  • coaja de lamaie rasa
  • 350 g faina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 4 oua (galbenusuri)
  • 200 g zahar
  • 2 pahare (obisnuite) vin rosu dulce
  • ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

48 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

costy1969 (Chef de cuisine)

merge,bune,era bine daca dovleacul il coceam pe jar cum se facea odata la tara si dupa aia il puneam in aluat.

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Harisi-prajitura arabeasca