autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Gogosi cu dulceata

Autor: Corina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Corina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Ingrediente
● 1 kg faina, ● 4-5 linguri de zahar, ● 1 cubulet drojdie (25 gr), ● 1 pliculet zahar vanilat ● 1 lingurita esenta de rom, ● coaja rasa de la o lamaie, ● 100 gr zahar pudra, ● 400 gr dulceata, ● un varf de cutit de sare, ● ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1. Cerni faina, ii faci o adancitura in care torni plamadeala facuta din drojdie, zahar, trei linguri de faina si 100 ml apa calduta. Presari putina faina, acoperi cu un servet si pui vasul intr-un loc cald, ferit de curentii de aer. Dupa ce a crescut plamadeala adaugi faina si apa calduta. Pui sare, zaharul vanilat, coaja de lamaie, rom si framanti pana devine un aluat potrivit de tare. Lasa aluatul la dospit 30 de minute, acoperit, intr-un loc cald.
2. Din aluatul crescut intrinde o foaie groasa de 0,5 cm. Pe jumatate din foaie pui, din 10 in 10 cm, cate o lingura de dulceata, acoperi cu cealalta parte si presezi printre portiunile cu dulceata. Decupezi gogosile cu ajutorul unui pahar, avand grija ca dulceata sa fie in mijlocul lor. Apesi marginile aluatului sa se prinda bine. Lasi gogosile 15-20 minuta la crescut, apoi le prajesti intr-o tigaie cu mult ulei si le presari cu zahar pudra cat sunt calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi coapte umplute cu dulceata

Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem

11 voturi    11 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata Black&White

Ciocolata Black&White

Untul se incalzeste in deshidrator, sau in orice alt mod dorim, la 40 de grade, pana devine lichid.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Imi plac foarte,foarte mult...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • ● 1 kg faina
  • ● 4-5 linguri de zahar
  • ● 1 cubulet drojdie (25 gr)
  • ● 1 pliculet zahar vanilat ● 1 lingurita esenta de rom
  • ● coaja rasa de la o lamaie
  • ● 100 gr zahar pudra
  • ● 400 gr dulceata
  • ● un varf de cutit de sare
  • ● ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Corina
Chiftele de pui si curcan

Chiftele de pui si curcan

Pentru ca eram in criza mare de timp am pus toate ingredientele la robot, la tocat, pana a iesit

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi plac foarte,foarte mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu dovleac si fructe uscate