autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Gogosi cu dulceata

Autor: Corina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Corina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Ingrediente
● 1 kg faina, ● 4-5 linguri de zahar, ● 1 cubulet drojdie (25 gr), ● 1 pliculet zahar vanilat ● 1 lingurita esenta de rom, ● coaja rasa de la o lamaie, ● 100 gr zahar pudra, ● 400 gr dulceata, ● un varf de cutit de sare, ● ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1. Cerni faina, ii faci o adancitura in care torni plamadeala facuta din drojdie, zahar, trei linguri de faina si 100 ml apa calduta. Presari putina faina, acoperi cu un servet si pui vasul intr-un loc cald, ferit de curentii de aer. Dupa ce a crescut plamadeala adaugi faina si apa calduta. Pui sare, zaharul vanilat, coaja de lamaie, rom si framanti pana devine un aluat potrivit de tare. Lasa aluatul la dospit 30 de minute, acoperit, intr-un loc cald.
2. Din aluatul crescut intrinde o foaie groasa de 0,5 cm. Pe jumatate din foaie pui, din 10 in 10 cm, cate o lingura de dulceata, acoperi cu cealalta parte si presezi printre portiunile cu dulceata. Decupezi gogosile cu ajutorul unui pahar, avand grija ca dulceata sa fie in mijlocul lor. Apesi marginile aluatului sa se prinda bine. Lasi gogosile 15-20 minuta la crescut, apoi le prajesti intr-o tigaie cu mult ulei si le presari cu zahar pudra cat sunt calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi coapte umplute cu dulceata

Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem

10 voturi    10 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Banana Coapta

Banana Coapta

Bananele se curata de coaja pe o laterala, se toarna rom pe fiecare banana si se pun intr-o tava

16 voturi    5 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Imi plac foarte,foarte mult...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • ● 1 kg faina
  • ● 4-5 linguri de zahar
  • ● 1 cubulet drojdie (25 gr)
  • ● 1 pliculet zahar vanilat ● 1 lingurita esenta de rom
  • ● coaja rasa de la o lamaie
  • ● 100 gr zahar pudra
  • ● 400 gr dulceata
  • ● un varf de cutit de sare
  • ● ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Corina
Chiftele de pui si curcan

Chiftele de pui si curcan

Pentru ca eram in criza mare de timp am pus toate ingredientele la robot, la tocat, pana a iesit

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi plac foarte,foarte mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Pancakes cu ciocolata si nuci