autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Gogosi cu dulceata

Autor: Corina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Corina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Ingrediente
● 1 kg faina, ● 4-5 linguri de zahar, ● 1 cubulet drojdie (25 gr), ● 1 pliculet zahar vanilat ● 1 lingurita esenta de rom, ● coaja rasa de la o lamaie, ● 100 gr zahar pudra, ● 400 gr dulceata, ● un varf de cutit de sare, ● ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1. Cerni faina, ii faci o adancitura in care torni plamadeala facuta din drojdie, zahar, trei linguri de faina si 100 ml apa calduta. Presari putina faina, acoperi cu un servet si pui vasul intr-un loc cald, ferit de curentii de aer. Dupa ce a crescut plamadeala adaugi faina si apa calduta. Pui sare, zaharul vanilat, coaja de lamaie, rom si framanti pana devine un aluat potrivit de tare. Lasa aluatul la dospit 30 de minute, acoperit, intr-un loc cald.
2. Din aluatul crescut intrinde o foaie groasa de 0,5 cm. Pe jumatate din foaie pui, din 10 in 10 cm, cate o lingura de dulceata, acoperi cu cealalta parte si presezi printre portiunile cu dulceata. Decupezi gogosile cu ajutorul unui pahar, avand grija ca dulceata sa fie in mijlocul lor. Apesi marginile aluatului sa se prinda bine. Lasi gogosile 15-20 minuta la crescut, apoi le prajesti intr-o tigaie cu mult ulei si le presari cu zahar pudra cat sunt calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi coapte umplute cu dulceata

Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem

11 voturi    11 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Stafidele se tin in 50 ml apa cu esenta de rom pina punem noi foile. Intr-o tava captusita cu hartie

28 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Imi plac foarte,foarte mult...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • ● 1 kg faina
  • ● 4-5 linguri de zahar
  • ● 1 cubulet drojdie (25 gr)
  • ● 1 pliculet zahar vanilat ● 1 lingurita esenta de rom
  • ● coaja rasa de la o lamaie
  • ● 100 gr zahar pudra
  • ● 400 gr dulceata
  • ● un varf de cutit de sare
  • ● ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Corina
Chiftele de pui si curcan

Chiftele de pui si curcan

Pentru ca eram in criza mare de timp am pus toate ingredientele la robot, la tocat, pana a iesit

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi plac foarte,foarte mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Chocolate crinkles