autor:

FLORINEL

» » Dulciuri diverse

Gogosi din aluat oparit

Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Ingrediente
-200 ml apa,, -sare, -marar uscat-1/2 lingurita, -susan -1 lingurita, -75 grame margarina, -125 grame faina,, -o lingura cu varf de cascaval ras,, -3 oua de gaina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pun la foc intr-un vas, apa, margarina, sarea.
Cand s-a topit grasimea se da vasul de pe foc si se pun faina si cascavalul, mararul uscat.
Amestecati bine ( eu prefer acel minunat obiect pentru pisat cartofii pt.pireu)si lasati la racit.Cand e rece compozitia, se pun pe rand ouale si se amesteca pana se obtine o pasta omogena.Cu ajutorul unei lingurite se pun, in tava unsa cu apa, gramajoare distantate intre ele, cu un diametru de 2,5-3 cm.Ies mai frumoase gogosile daca presarati susan.Obtineti cca. 30 de bucati si trebuie sa coaceti 2 tavi.
In cuptorul incins se pun la temperatura mare, 240 grade, cca 20 min, apoi 10-12 min la foc mai domol.

Nu deschideti cuptorul, daca aveti geam la cuptor veti vedea cum cresc, mandre si frumoase.Cand sunt putin rumenite sunt gata! Se scot, se lasa la racit si se pot umple cu salata de vinete, cu branza de vaci frecata cu unt, marar, sare, eventual si ceapa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din aluat oparit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboloni amorezate-gogosi din aluat oparit

Bomboloni amorezate-gogosi din aluat oparit

Apa si untul se dau intr-un clocot, apoi se iau de pe foc si se adauga faina in bloc, amestecata

53 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulouri cu dovleac si nuca

Rulouri cu dovleac si nuca

Curatam dovleacul de coaja si indepartam semintele. Dam dovleacul prin razatoarea mare. Amestecam

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -200 ml apa,
  • -sare
  • -marar uscat-1/2 lingurita
  • -susan -1 lingurita
  • -75 grame margarina
  • -125 grame faina,
  • -o lingura cu varf de cascaval ras,
  • -3 oua de gaina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Orez cu lapte