Gogosi glazurate

Reteta de gogosi glazurate. Gogosi glazurate reteta simpla si delicioasa. Gogosi americane glazurate. Reteta de Donuts. Gogosi cu glazura. Gogosi glazurate reteta americana de gogosi Donuts.

Portii
35
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Gogosi glazurate

Ingrediente

  • Aluat gogosi glazurate:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • un sfert de lingurita de sare
  • 60 g unt
  • un pliculet de zahar vanilat
  • Decor:
  • 150 g ciocolata
  • 5 linguri de ulei
  • bombonele colorate si de ciocolata

Mod de preparare

Reteta de gogosi glazurate este usor de preparat, cu un rezultat grozav. Ies niste gogosi glazurate foarte pufoase si aromate, pe care le puteti decora cu glazura de zahar pudra, fondant sau ciocolata.

In primul rand punem drojdia intr-un vas mic, adaugam putin zahar si cateva linguri de lapte cald (din cantitatile date). Lasam 10 minute sa se activeze.

Intr-un bol incapator cernem faina iar separat amestecam galbenusurile cu sarea, vanilia, restul de zahar si lapte cald. Le punem peste faina, adaugam untul moale si amestecul cu drojdia crescuta.

Framantam bine pana obtinem un aluat spre moale, dar nelipicios. Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Apoi transferam aluatul pe blatul de lucru, intindem cu sucitorul aluatul cu o grosime de aproximativ 1 cm. Decupam gogosile (eu am folosit un inel de inox de 8 cm si un dop de 3,5 cm).

Resturile care raman se unesc, se intind cu sucitorul si se decupeaza.

Acoperim gogosile formate si le lasam inca vreo 20 de minute la dospit, apoi le prajim in ulei incins, la foc mediu, pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe servetele absorbante si le decoram cu glazura de ciocolata (ciocolata rupta bucatele se amesteca cu uleiul si se topeste la baie de abur sau in cuptorul cu microunde).

Decoram si cu bombonele colorate sau de ciocolata, inainte de a se intari glazura.

Incercati si voi reteta de gogosi glazurate, va asigur ca toti vor fi incantati. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise