autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

GOGOSI GRECESTI

Autor: cristina moraru (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 24 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina moraru (Maestru bucatar)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 24 mai 2008

Ingrediente
- 2 cani apa, - 1/2 cana unt, - sare, - 1 cana faina, - 3 oua, - ulei, - miere, - scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

38 voturi

Mod de preparare

Apa cu untul si sarea se pun la foc, cand incepe sa fiarba se pune faina incet si se amesteca mereu pana se ingroasa.Se da la o parte, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand mereu.Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune cate o lingura plina din compozitie.Se parajesc uniform pana se fac aurii-maronii.Se scot pe platou si deasupra se pune miere si scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "GOGOSI GRECESTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi grecesti cu sirop de miere si pudrate cu scortisoara

Gogosi grecesti cu sirop de miere si pudrate cu scortisoara

Se pune faina si drojdia intr-un castron si se amesteca bine. Se adauga si coaja rasa de portocala

4 voturi    5 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Valurile Dunarii

Valurile Dunarii

Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si plicul de vanilie.

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    yoni67 (Bucatar) , 10 iulie 2015

    sunt grozave,folosesc reteta de 15 ani,fac cantitatea de 1 plus jumate(adica 3 cani apa,2 cani faina,iar oua...tot 3,nu adaug),in plus eu pun o cana de zahar cu apa la fiert pt. ca nu le fac cu miere,sunt prea unse si trebuie sa le mananci pe loc,asa eu pun o cana de zahar si iese dulcisoare plus la sf tapetat cu zahar pudra vanilat...daca nu vreti prajite,se pun la cuptor si iese ecler sau profiterol,eu fac usor mai grosuta compozitia ca asa la prajit pare ca ar avea mijlocul de vanilie..ce mai,sunt grozave,numai asa fac gogosile,incercati cu incredere.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Arata grozav!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Cred ca sunt super !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Sunt foarte apetisante

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      da, seamana cu aluatul de ecler dar nu am incercat sa prajesc ca gogosi Foarte interesanta reteta si usor de pregatit

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Interesantă reţetă, bună e încercat!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Da, si eu zic ca aceasta reteta merita incercata.Pare usor de facut, iar de gust nu ne putem indoi.Bravo!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Imi place reteta ...Si eu pregatesc ceva in genul acesta,dar reteta ta mi se pare mult mai usoara si trebuie neaparat sa o incerc...Felicitari...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Ft bune!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 mai 2009

      Trebuie incercata reteta,arata super si sunt usor de facut

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Interesanta reteta ! Seamana cu...eclerul la modul de preparare. Merita incercat...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

38 voturi

Ingrediente

  • - 2 cani apa
  • - 1/2 cana unt
  • - sare
  • - 1 cana faina
  • - 3 oua
  • - ulei
  • - miere
  • - scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de cristina moraru
PLACINTA TUNISIANA

PLACINTA TUNISIANA

Carnea de pui se prajeste in cativa stropi de ulei de masline. Doua oua se fierb tari si se maruntesc,

8 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

yoni67 (Bucatar)

sunt grozave,folosesc reteta de 15 ani,fac cantitatea de 1 plus jumate(adica 3 cani apa,2 cani faina,iar oua...tot 3,nu adaug),in plus eu pun o cana de zahar cu apa la fiert pt. ca nu le fac cu miere,sunt prea unse si trebuie sa le mananci pe loc,asa eu pun o cana de zahar si iese dulcisoare plus la sf tapetat cu zahar pudra vanilat...daca nu vreti prajite,se pun la cuptor si iese ecler sau profiterol,eu fac usor mai grosuta compozitia ca asa la prajit pare ca ar avea mijlocul de vanilie..ce mai,sunt grozave,numai asa fac gogosile,incercati cu incredere.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prăjitură cu bostan(dovleac)