autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

GOGOSI GRECESTI

Autor: cristina moraru (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 24 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina moraru (Maestru bucatar)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 24 mai 2008

Ingrediente
- 2 cani apa, - 1/2 cana unt, - sare, - 1 cana faina, - 3 oua, - ulei, - miere, - scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

38 voturi

Mod de preparare

Apa cu untul si sarea se pun la foc, cand incepe sa fiarba se pune faina incet si se amesteca mereu pana se ingroasa.Se da la o parte, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand mereu.Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune cate o lingura plina din compozitie.Se parajesc uniform pana se fac aurii-maronii.Se scot pe platou si deasupra se pune miere si scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "GOGOSI GRECESTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi grecesti cu sirop de miere si pudrate cu scortisoara

Gogosi grecesti cu sirop de miere si pudrate cu scortisoara

Se pune faina si drojdia intr-un castron si se amesteca bine. Se adauga si coaja rasa de portocala

4 voturi    5 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de gablenusuri, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul intr-un castronel.Galbenusurile

108 voturi    19 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    yoni67 (Bucatar) , 10 iulie 2015

    sunt grozave,folosesc reteta de 15 ani,fac cantitatea de 1 plus jumate(adica 3 cani apa,2 cani faina,iar oua...tot 3,nu adaug),in plus eu pun o cana de zahar cu apa la fiert pt. ca nu le fac cu miere,sunt prea unse si trebuie sa le mananci pe loc,asa eu pun o cana de zahar si iese dulcisoare plus la sf tapetat cu zahar pudra vanilat...daca nu vreti prajite,se pun la cuptor si iese ecler sau profiterol,eu fac usor mai grosuta compozitia ca asa la prajit pare ca ar avea mijlocul de vanilie..ce mai,sunt grozave,numai asa fac gogosile,incercati cu incredere.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Arata grozav!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Cred ca sunt super !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Sunt foarte apetisante

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      da, seamana cu aluatul de ecler dar nu am incercat sa prajesc ca gogosi Foarte interesanta reteta si usor de pregatit

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Interesantă reţetă, bună e încercat!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Da, si eu zic ca aceasta reteta merita incercata.Pare usor de facut, iar de gust nu ne putem indoi.Bravo!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Imi place reteta ...Si eu pregatesc ceva in genul acesta,dar reteta ta mi se pare mult mai usoara si trebuie neaparat sa o incerc...Felicitari...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Ft bune!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 mai 2009

      Trebuie incercata reteta,arata super si sunt usor de facut

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Interesanta reteta ! Seamana cu...eclerul la modul de preparare. Merita incercat...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

38 voturi

Ingrediente

  • - 2 cani apa
  • - 1/2 cana unt
  • - sare
  • - 1 cana faina
  • - 3 oua
  • - ulei
  • - miere
  • - scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de cristina moraru
PLACINTA TUNISIANA

PLACINTA TUNISIANA

Carnea de pui se prajeste in cativa stropi de ulei de masline. Doua oua se fierb tari si se maruntesc,

8 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

yoni67 (Bucatar)

sunt grozave,folosesc reteta de 15 ani,fac cantitatea de 1 plus jumate(adica 3 cani apa,2 cani faina,iar oua...tot 3,nu adaug),in plus eu pun o cana de zahar cu apa la fiert pt. ca nu le fac cu miere,sunt prea unse si trebuie sa le mananci pe loc,asa eu pun o cana de zahar si iese dulcisoare plus la sf tapetat cu zahar pudra vanilat...daca nu vreti prajite,se pun la cuptor si iese ecler sau profiterol,eu fac usor mai grosuta compozitia ca asa la prajit pare ca ar avea mijlocul de vanilie..ce mai,sunt grozave,numai asa fac gogosile,incercati cu incredere.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Coltunasi cu magiun de prune