autor:

AdiRadu

» » Aluaturi si Foietaje

Gogosi Romanesti

Autor: AdiRadu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdiRadu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2011

Ingrediente
1kg Faina, 4 Oua, 100 gr. Unt, 2-3 Plicuri Zahar Vanilat, 1 sticluta Rom, 350 gr lapte, 1 plic Drojdie / 25 gr solida, 10 gr. Sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina impreuna cu drojdia(in cazul de fata pt k am folosit drojdie la plic), apoi se adauga untul la temperatura camerei, ouale batute cu putina sare, laptele caldut, sticluta de rom, se amesteca pana se face un amestec omogen..
Se lasa la dospit cam 45 minute, apoi coca se intinde la o forma potrivita si se alege un pahar cu care se formeaza cercuri(pe placul bucatarului) se pun in uleiul incins se lasa pana se rumenesc..sa aveti pofta!(nu numai d-stra)
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi Romanesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clatite cu dulceata de visine

Clatite cu dulceata de visine

Se pregateste un aluat mai subtire (ca o smintina groasa)din oua,sifon,faina care se bat fie cu telul

6 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa neframantata

Paine de casa neframantata

Intr-un bol mai mare amestecam toate ingredientele uscate: faina cu drojdia si sarea.Daca doriti

27 voturi    23 comentarii
22h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Ce bune mai sunt,mi-ai facut pofta!!!!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

    Radu cred ca vorbesti de sticluta cu esenta de rom, da ? Minunat arata gogosile tale..... Bune rau !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1kg Faina
  • 4 Oua
  • 100 gr. Unt
  • 2-3 Plicuri Zahar Vanilat
  • 1 sticluta Rom
  • 350 gr lapte
  • 1 plic Drojdie / 25 gr solida
  • 10 gr. Sare

Raporteaza reteta

Retete
de AdiRadu
Pizza Broccoli & Cartof

Pizza Broccoli & Cartof

In doua olicioare se pun carofii taiati cubulete, si brocoli taiati buchetele la cartofi se pune

3 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Paste si pizza
Compot de mere

Compot de mere

Se fierbe apa pana clocoteste , adaugam merele taiate cubulete, adaugam zaharul, si cu un minut inainte

3 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse
Pizza de post cu ciuperci

Pizza de post cu ciuperci

Se framanta compozitia, se aseaza in tava, se adauga ingredientele; se lasa la cuptor cam 35-40 minute..

2 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post

COSTEO (Chef de cuisine)

Ce bune mai sunt,mi-ai facut pofta!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu masline