autor:

AdiRadu

» » Aluaturi si Foietaje

Gogosi Romanesti

Autor: AdiRadu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdiRadu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2011

Ingrediente
1kg Faina, 4 Oua, 100 gr. Unt, 2-3 Plicuri Zahar Vanilat, 1 sticluta Rom, 350 gr lapte, 1 plic Drojdie / 25 gr solida, 10 gr. Sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina impreuna cu drojdia(in cazul de fata pt k am folosit drojdie la plic), apoi se adauga untul la temperatura camerei, ouale batute cu putina sare, laptele caldut, sticluta de rom, se amesteca pana se face un amestec omogen..
Se lasa la dospit cam 45 minute, apoi coca se intinde la o forma potrivita si se alege un pahar cu care se formeaza cercuri(pe placul bucatarului) se pun in uleiul incins se lasa pana se rumenesc..sa aveti pofta!(nu numai d-stra)
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi Romanesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chapati ( paine indiana)

Chapati ( paine indiana)

Strrecurati impreuna fainile facandu-le sa cada intr-un castron mare, adaugati untul si incorporati-l

9 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Panettone cu crusta de migdale caramelizate

Panettone cu crusta de migdale caramelizate

Maruntiti drojdia intre degete si intr-un bol il amestecati cu laptele. Lasati la dospit pentru 10

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Ce bune mai sunt,mi-ai facut pofta!!!!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

    Radu cred ca vorbesti de sticluta cu esenta de rom, da ? Minunat arata gogosile tale..... Bune rau !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1kg Faina
  • 4 Oua
  • 100 gr. Unt
  • 2-3 Plicuri Zahar Vanilat
  • 1 sticluta Rom
  • 350 gr lapte
  • 1 plic Drojdie / 25 gr solida
  • 10 gr. Sare

Raporteaza reteta

Retete
de AdiRadu
Pizza Broccoli & Cartof

Pizza Broccoli & Cartof

In doua olicioare se pun carofii taiati cubulete, si brocoli taiati buchetele la cartofi se pune

3 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Paste si pizza
Compot de mere

Compot de mere

Se fierbe apa pana clocoteste , adaugam merele taiate cubulete, adaugam zaharul, si cu un minut inainte

3 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse
Pizza de post cu ciuperci

Pizza de post cu ciuperci

Se framanta compozitia, se aseaza in tava, se adauga ingredientele; se lasa la cuptor cam 35-40 minute..

3 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post

COSTEO (Chef de cuisine)

Ce bune mai sunt,mi-ai facut pofta!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita - colac - cu lapte