autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Gogosi umplute cu crema de ciocolata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, 450 gr faina, 180 ml lapte, 50 gr unt 80% grasime, 1 ou, 7 gr drojdie uscata, 80 gr zahar, coaja rasa de portocala, un praf de sare, Pentru crema:, 150 ml frisca lichida, 100 gr ciocolata amaruie, 50 gr ciocolata cu lapte, zahar pudra, ulei pentru rumenit

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incepem cu crema:
Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele.
Adaugam frisca lichida, trasferam totul pe baie de aburi.
Amestecam continuu pana ciocolata este topita complet.
Luam bolul de pe baia de aburi, punem crema la frigider pentru 2-3 ore.
Aluatul:
Laptele il punem intr-o cratita pe foc sa fie caldut, untul il topim intr-un bol pe baie de aburi.
Faina, o cernem intr-un bol, punem drojdia, sarea, zaharul si amestecam.
Incorporam oul, laptele treptat.
La final punem coaja rasa de portocala, untul topit si framantam bine.
Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, elastic si foarte usor de lucrat.
Il acoperim cu un porsop gros, il lasam la dospit o ora, o ora si ceva, la loc cald.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram putina faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Rupem jumatate din aluat, intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa.
Cu un pahar decupam gogosile, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu putina faina.
Procedam astfel pana terminam tot aluatul.
Le acoperim cu un prosop si lasam gogosile 30 de minute la dospit.
Intr-o tigaie punem ceva mai mult ulei si il incingem.
Cand s-a incins, reglam focul mediu spre mic, rumenim gogosile, rand pe rand, pe amele parti.
Le scoatem in tava in care au stat la dospit.
Cat se racoresc 5 minute gogosile, scoatem crema de la frigider, o mixam la viteza mare pana obtinem o spuma.
Facem cate o gaurica cu un cutit la fiecare gogoasa, punem crema intr-un pos si in gaurele spritam crema.
Le pudram cu zahar si servim.
Sunt divine!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bavareza cu capsune

Bavareza cu capsune

Se pun capsunele intr-un vas pe foc impreuna cu zahar,se amesteca si se lasa pana se topeste zaharul;dupa

3 voturi    2 comentarii
45h
Dulciuri diverse
Biscuiti pentru ceai

Biscuiti pentru ceai

Se pune margarina la temperatura camerei, se adauga cele 2 oua, musli, zaharul, vanilia, nuca taiata

2 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450 gr faina
  • 180 ml lapte
  • 50 gr unt 80% grasime
  • 1 ou
  • 7 gr drojdie uscata
  • 80 gr zahar
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • zahar pudra
  • ulei pentru rumenit

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase