Incepem cu crema:
Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele.
Adaugam frisca lichida, trasferam totul pe baie de aburi.
Amestecam continuu pana ciocolata este topita complet.
Luam bolul de pe baia de aburi, punem crema la frigider pentru 2-3 ore.
Aluatul:
Laptele il punem intr-o cratita pe foc sa fie caldut, untul il topim intr-un bol pe baie de aburi.
Faina, o cernem intr-un bol, punem drojdia, sarea, zaharul si amestecam.
Incorporam oul, laptele treptat.
La final punem coaja rasa de portocala, untul topit si framantam bine.
Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, elastic si foarte usor de lucrat.
Il acoperim cu un porsop gros, il lasam la dospit o ora, o ora si ceva, la loc cald.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram putina faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Rupem jumatate din aluat, intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa.
Cu un pahar decupam gogosile, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu putina faina.
Procedam astfel pana terminam tot aluatul.
Le acoperim cu un prosop si lasam gogosile 30 de minute la dospit.
Intr-o tigaie punem ceva mai mult ulei si il incingem.
Cand s-a incins, reglam focul mediu spre mic, rumenim gogosile, rand pe rand, pe amele parti.
Le scoatem in tava in care au stat la dospit.
Cat se racoresc 5 minute gogosile, scoatem crema de la frigider, o mixam la viteza mare pana obtinem o spuma.
Facem cate o gaurica cu un cutit la fiecare gogoasa, punem crema intr-un pos si in gaurele spritam crema.
Le pudram cu zahar si servim.
Sunt divine!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii