autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Gogosi umplute cu crema de ciocolata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, 450 gr faina, 180 ml lapte, 50 gr unt 80% grasime, 1 ou, 7 gr drojdie uscata, 80 gr zahar, coaja rasa de portocala, un praf de sare, Pentru crema:, 150 ml frisca lichida, 100 gr ciocolata amaruie, 50 gr ciocolata cu lapte, zahar pudra, ulei pentru rumenit

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incepem cu crema:
Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele.
Adaugam frisca lichida, trasferam totul pe baie de aburi.
Amestecam continuu pana ciocolata este topita complet.
Luam bolul de pe baia de aburi, punem crema la frigider pentru 2-3 ore.
Aluatul:
Laptele il punem intr-o cratita pe foc sa fie caldut, untul il topim intr-un bol pe baie de aburi.
Faina, o cernem intr-un bol, punem drojdia, sarea, zaharul si amestecam.
Incorporam oul, laptele treptat.
La final punem coaja rasa de portocala, untul topit si framantam bine.
Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, elastic si foarte usor de lucrat.
Il acoperim cu un porsop gros, il lasam la dospit o ora, o ora si ceva, la loc cald.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram putina faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Rupem jumatate din aluat, intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa.
Cu un pahar decupam gogosile, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu putina faina.
Procedam astfel pana terminam tot aluatul.
Le acoperim cu un prosop si lasam gogosile 30 de minute la dospit.
Intr-o tigaie punem ceva mai mult ulei si il incingem.
Cand s-a incins, reglam focul mediu spre mic, rumenim gogosile, rand pe rand, pe amele parti.
Le scoatem in tava in care au stat la dospit.
Cat se racoresc 5 minute gogosile, scoatem crema de la frigider, o mixam la viteza mare pana obtinem o spuma.
Facem cate o gaurica cu un cutit la fiecare gogoasa, punem crema intr-un pos si in gaurele spritam crema.
Le pudram cu zahar si servim.
Sunt divine!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec Cu Lichior De Oua

Chec Cu Lichior De Oua

Separati ouale si mixati albusurile cu zaharul pana ce devin pufoase si lucioase. Intr-un bol

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Brownies-cu crema de branza

Brownies-cu crema de branza

Topim ciocolata cu untul,pe foc mic iar cand untul incepe sa devina lichid dam de pe foc si amestecam

2 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450 gr faina
  • 180 ml lapte
  • 50 gr unt 80% grasime
  • 1 ou
  • 7 gr drojdie uscata
  • 80 gr zahar
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • zahar pudra
  • ulei pentru rumenit

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gogoșele pufoase