autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Gogosi

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
550 gr. faina, , sare, , 2 linguri zahar, , coaja de lamaie sau portocala, , o lingura de unt, , maragrina sau grasime, , drojdie cit o nuca (2 lingurite), , 3 galbenusuri,, 1/2 litru lapte,, zahar vanilat 2 linguri.

Dificultate: Medie Timp: 2h

364 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldut. Se adauga galbenusurile, vanilia si incet, incet faina.



Se framinta. Se lasa sa creasca. Se intinde foaia cam 1/2 cm, se foloseste un pahar care se apasa cu gura in jos pe foaie, "decupind" gogosile, se mai lasa sa creasca putin (dar nu este obligatoriu).



Se incinge bine o tigaie cu ulei mult si una cite una se prajesc gogosile. Focul nu va fi iute, ci potrivit. Se pudreaza cu mult zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi asortate

Gogosi asortate

Se pune 1 kg faina intr-un castron mai mare.Se face o gropita in mijloc. Laptele se incalzeste.Drojdia

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Intr-un castron curat se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugati apoi untul moale,

42 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • pietri

    pietri (Chef de cuisine):

    DESI NU SUNT SPECIALISTA IN DULCIURI, ACESTE GOGOSI MI-AU IESIT...SUNT SUPER!...I-AU IESIT SI SOREI MELE...DE LA EA AM ADRESA RETETEI...EA A APLICAT-O DE TREI ORI.DIN INGREDIENTELE DATE ,IES GOGOSI CAT SA SATURE O FAMILIE DE PATRU PERSOANE.

  • Fara foto

    Liliana ALDEA (Bucatar sef):

    Buna ziua, Am incercat reteta dumneavoastra si nu mi-a iesit nimic, am aruncat aluatul inainte de a manca vreo gogoasa... :( Cred ca reteta nu recomanda suficienta cantitate de fina sau prea multa cantitate de lapte... imposibil de a face ceva cu aluatul e prea moale... .. si inca o intrebare..lista de ingrediante contile coaja de lamaie dar in descrierea modului de lucru nu e specificat nicaieri cand trebuie adaugata .. se pune sau nu coaja de lamaie?? Multumesc de a imi indica o alta reteta.. pe care sa o pot duce pana la capat.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    babau , 23 iunie 2010

    prea mult lapte.nu se incadreaza cu cantitatea de faina

  • Fara foto

    vlad , 30 ianuarie 2010

    nu ştiu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Merita incercata cat mai repejor aceasta reteta....

    • Fara foto

      Monica , 20 octombrie 2009

      Foarte frumos explicat, simplu si foarte de inteles. Multumesc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

364 voturi

Ingrediente

  • 550 gr. faina
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie sau portocala
  • o lingura de unt
  • maragrina sau grasime
  • drojdie cit o nuca (2 lingurite)
  • 3 galbenusuri,
  • 1/2 litru lapte,
  • zahar vanilat 2 linguri.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

babau

prea mult lapte.nu se incadreaza cu cantitatea de faina

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Minitortulete