1 kg cartofi albi se fierb in coaja, cand sunt fierti se curata si se dau pe razatoare si se lasa la racit, apoi se presara un praf de sare si se adauga 2 oua intregi se amesteca bine si se adauga putin cate putin cca 1 kg de faina. Se framanta incontinuu, cand este un aluat vartos si nu se mai lipeste pe mainii este gata, se imparte in 4. Din gramajoare se intind suluri si se taie cu cutitul bucatele din care se fac galustele, (le intinzi cu mana introduci pruna si inchizi) apoi o modelezi in palma, o fierbi in apa, cand e fiarta (cand se ridica sus in oala cu apa) se scot din apa si o tavalesti in pesmet prajit in ulei in care pui putina scortisoara. Se presara zahar pudra si se consuma de preferinta caldutze.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii