autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Gomboti

Autor: barizoana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: barizoana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iulie 2013

Ingrediente
1 kg cartofi albi, 2 oua, sare, 1/2 kg pesmet, 50 ml ulei, scortisoara, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

1 kg cartofi albi se fierb in coaja, cand sunt fierti se curata si se dau pe razatoare si se lasa la racit, apoi se presara un praf de sare si se adauga 2 oua intregi se amesteca bine si se adauga putin cate putin cca 1 kg de faina. Se framanta incontinuu, cand este un aluat vartos si nu se mai lipeste pe mainii este gata, se imparte in 4. Din gramajoare se intind suluri si se taie cu cutitul bucatele din care se fac galustele, (le intinzi cu mana introduci pruna si inchizi) apoi o modelezi in palma, o fierbi in apa, cand e fiarta (cand se ridica sus in oala cu apa) se scot din apa si o tavalesti in pesmet prajit in ulei in care pui putina scortisoara. Se presara zahar pudra si se consuma de preferinta caldutze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Cartofii ii punem la fiert in coaja, in apa adaugam putina sare. Cand sunt fierti ii decojim si ii

9 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

15 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marinela Iovicici , 21 octombrie 2014

    La noi in banat le spune Gomboti,poti sa ii umpli cu ce doresti de ex.prune,capsune visine,caise.....etc.

  • Fara foto

    Raymonde Fischer , 21 octombrie 2014

    Gomboti nu este pe limba "romana" poate e pe ungureste!!! dar in romana sint "galuste" si se fac si umplute cu prune

  • Fara foto

    Crina Musina , 20 octombrie 2013

    La noi in banat le spune Gomboti,poti sa ii umpli cu ce doresti de ex.prune,capsune visine,caise.....etc.

    • Fara foto

      Ramona Nitu , 20 octombrie 2013

      Astia sunt gomboti toata ziua,nici nu am auzit sa li se zica galuste vreodata,poate la alea de gris ce le faci pt supa!!!

    • Fara foto

      Antoaneta Gheorghiu , 01 septembrie 2013

      ce-i aia "gomboti"? de "galusti" v-o fi rusine...

    • Fara foto

      Antoaneta Gheorghiu , 01 septembrie 2013

      ce-i aia "gomboti"? de "galusti" vo fi rusine...

    • Fara foto

      Antonia , 28 iulie 2013

      Ma lasati-o cu "gombotii" astia! Se numesc galuste cu prune si nu le-om fi importat din stepele turanice... Prunii erau deja aici cand ai venit hoardele care si-ai impleticit limba si le-au zis asa cum le denumiti voi.

    • Fara foto

      Atena Pop , 28 iulie 2013

      Pt ca gombotii sa fie pufosi eu fac un piure de cartofi cu putin unt si sare .Adaug apoi la cartofi{cam 750-800gr]faina cat sa se formeze un fel de aluat moale[nu de intins pe planseta],pe care il iau cate putin in palma umezita si formez o galusca in care pun visine,caise,zarzare sau prune.Le pun in apa cand este in clocot.Cand se ridica la suprafata sunt fieti.Ii scot in pesmetul prajit cu unt,la care adaug apoi zaharul tos.Peste fiecare strat de galuste format mai presar rosatura de cocos.Pofta buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi albi
  • 2 oua
  • sare
  • 1/2 kg pesmet
  • 50 ml ulei
  • scortisoara
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de barizoana
Prajitura Confiata

Prajitura Confiata

Blat 1:5 albusuri de ou se bat bine cu 7 linguri de zahar pana devine o spuma,apoi se adauga 5 linguri

20 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Capsunica

Capsunica

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar si se adauga uleiul,

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Pui umplut la cuptor

Pui umplut la cuptor

Puiul il spalam bine si il golim de organe.Din ficatei si ciuperci care se taie bucatele mai mici

30 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Antonia

Ma lasati-o cu "gombotii" astia! Se numesc galuste cu prune si nu le-om fi importat din stepele turanice... Prunii erau deja aici cand ai venit hoardele care si-ai impleticit limba si le-au zis asa cum le denumiti voi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitortulete