autor:

delicious flavours

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Gomboti cu prune

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Ingrediente
•300 gr cartofi, •100 gr faina, •1 galbenus, •1 lingurita untura sau unt, •½ lingurita sare, •pesmet prajit

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Cartofii ii punem la fiert in coaja, in apa adaugam putina sare. Cand sunt fierti ii decojim si ii zdrobim ca pentru pireu, apoi lasam sa se raceasca. Pana cartofii se racesc, punem intr-o oala mare apa la fiert si adaugam si un strop de sare. De asemenea pregatim si pesmetul, punem o lingurita mica de ulei la incins, adaugam pesmetul si lasam pe foc mic pana se inchide putin la culoare amestecand din cand in cand.
Adaugam la cartofii raciti, faina, galbenusul, untura (untul) si sarea. Framantam bine pana devine ca un aluat si intindem, cu cat mai subtire cu atat mai bine :)).
Taiem aluatul patratele, asezam prunele intregi sau jumatati dupa preferinta, presaram putina scortisoara si facem bilute.
Cand apa a dat in clocot, adaugam “bilutele”, nu toate, doar cate credeti ca ar avea loc una langa alt ape fundul vasului, eu pun in jur de 10. Lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata, dupa care le mai lasam 1 minut. Apoi le scoatem, le punem intr-o strecuratoare mare si le trecem sub un jet de apa calduta. Le tavalim prin pesmetul prajit si putem sa trecem la urmatoarele…pana sunt gata toate…

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

15 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 07 martie 2013

    Si eu ador gombotii, in timpul iernii ii mai fac si cu magiun de prune, la fel de deliciosi! :) Va multumesc pentru aprecieri! ;)

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    sunt foarte apetisante, astept sa se coaca prunele :)

  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2012

    Deja imi ploua in gura,cam aceiasi reteta o folosesc si eu ,insa fara oua(fara oua cotin mai putine kalorii),ies la fel de bine si deliciosi.Nu am mai facut de asta vara,prin Italia nu se prea gasesc prune ca la noi.

Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • •300 gr cartofi
  • •100 gr faina
  • •1 galbenus
  • •1 lingurita untura sau unt
  • •½ lingurita sare
  • •pesmet prajit

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

delicious flavours (Chef de cuisine)

Si eu ador gombotii, in timpul iernii ii mai fac si cu magiun de prune, la fel de deliciosi! :) Va multumesc pentru aprecieri! ;)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi