autor:

Fara foto

» » Retete la gratar

Gratar de cartofi si friptura pe disc

Autor: Iulian (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iulian (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 iulie 2011

Ingrediente
1 kg cartofi, 2 kg carne macra de porc (muschi), condimente (sare, piper, foi de safin, usturoi), 500 g ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie pai sau cum doreste fiecare. Se pregateste carnea, se taie felii si se da cu sare, piper si usturoi. Este necesar sa aveti un disc metalic pe care se aseaza in centru cartofii taiati iar pe margine carnea de porc la care se adauga foile de dafin. Inainte de a pune cartofii si carnea, discul se unge cu ulei si se lasa sa se incinga. Cat timp gratarul sfarie pe foc puteti face o hora in jurul acestuia. Gratarul se lasa pana ce carnea se patrunde foarte bine aproximativ o ora. Se mananca cu salata verde sau muraturi. Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de cartofi si friptura pe disc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Marinata a la Jamie Oliver pentru carne de oaie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Marinata a la Jamie Oliver pentru carne de oaie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea se taie in bucati egale, de circa 2,5 cm. Condimentele pentru marinata se pun in mojar si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Retete la gratar
Piept la gratar cu legume

Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete la gratar
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Dumitru Marin

    Dumitru Marin (Chef de cuisine) , 04 august 2016

    O bunatate !!!

  • Fara foto

    Mariana Deleu , 16 martie 2014

    kij

  • Fara foto

    UGANDA , 22 iulie 2013

    CEA MAI BUNA FRIPTURA PE DISC,EXCELENTA,SE FACE FFF REPEDE.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 iulie 2011

      Bun venit in comunitatea gustosilor ! Este minunat gustul gratarelor si al cartofilor facuti pe disc, imi place ! Felicitari !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 iulie 2011

      Nu e prea mult ulei pe acolo ...? Foaie de dafin la gratar...nu am incercat inca, dar...se poate testa. Ce zgarcit ai fost cu pozele....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

      Foarte apetisant, merita incercat!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

      Arata bine in fotografie. Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

24 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 kg carne macra de porc (muschi)
  • condimente (sare
  • piper
  • foi de safin
  • usturoi)
  • 500 g ulei

Raporteaza reteta

Dumitru Marin (Chef de cuisine)

O bunatate !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare si piper dupa gust, oregano, zeama

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel