Puneti carnea tocata intr-un castron, adaugati peste ea mixul de condimente, piper si un amestec preparat in blender din ulei, usturoi taiat bucati si foile de dafin. Framantati carnea cu condimentele pana obtineti un amestec omogen. Puteti condimenta carnea dupa gust si cu alte combinatii.
Puneti cate o lingura de carne tocata pe bucati de folie de aluminiu de aproximativ 12 x 15 cm, aplatizati carnea cu mana uda si dati-i diferite forme (patrate, dreptunghiuri, ovale, inimioare, etc.).
Ridicati marginile foliei in sus ca sa nu se scurga sucurile din carne. Gratarul va fi foarte gustos si nu se va usca prea tare.
Puneti-le pe gratarul cu capac, cu folia in jos si lasati-le la foc mic 10 minute, dati focul mediu si mai lasati 3-4 minute pana se rumenesc frumos.
Nu le mai intoarceti pe cealalta parte. Asezati gratarele pe un platou, indepartati cu grija folia, lasand tot sucul de la carne sa se scurga in platou. Garnisiti cu muraturi sau salata verde. Se serveste cu diferite garnituri, sosuri si salate.
Eu am servit cu salata de varza rosie, muraturi, ardei iuti si usturoi. Pofta buna.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii