autor:

Doina  Varga

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Gratar din carne tocata de curcan

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2010

Ingrediente
600 g carne tocata de curcan, 1 cub/lingurita concentrat pasare.legume, 2 lingurite mix de condimente (granule de usturoi, seminte de mustar, cimbru, coriandru, menta, boia iute si dulce, piper) sau condimente pentru friptura, 2 linguri ulei de masline, 4-5 catei de usturoi, 2 foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Puneti carnea tocata intr-un castron, adaugati peste ea mixul de condimente, piper si un amestec preparat in blender din ulei, usturoi taiat bucati si foile de dafin. Framantati carnea cu condimentele pana obtineti un amestec omogen. Puteti condimenta carnea dupa gust si cu alte combinatii.
Puneti cate o lingura de carne tocata pe bucati de folie de aluminiu de aproximativ 12 x 15 cm, aplatizati carnea cu mana uda si dati-i diferite forme (patrate, dreptunghiuri, ovale, inimioare, etc.).
Ridicati marginile foliei in sus ca sa nu se scurga sucurile din carne. Gratarul va fi foarte gustos si nu se va usca prea tare.
Puneti-le pe gratarul cu capac, cu folia in jos si lasati-le la foc mic 10 minute, dati focul mediu si mai lasati 3-4 minute pana se rumenesc frumos.
Nu le mai intoarceti pe cealalta parte. Asezati gratarele pe un platou, indepartati cu grija folia, lasand tot sucul de la carne sa se scurga in platou. Garnisiti cu muraturi sau salata verde. Se serveste cu diferite garnituri, sosuri si salate.
Eu am servit cu salata de varza rosie, muraturi, ardei iuti si usturoi. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar din carne tocata de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Gratar din carne tocata de curcan cu susan

Gratar din carne tocata de curcan cu susan

Puneti carnea tocata intr-un castron, adaugati peste ea mixul de condimente, piper si un amestec

8 voturi    6 comentarii
40 min
Fripturi
Pulpe de pui cu sos de usturoi si vin

Pulpe de pui cu sos de usturoi si vin

Se spala pulpele, se ung cu ulei de masline, si se condimenteaza cu sare, piper, boia si condimente

50 voturi    5 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Arata bine!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Multumesc mult, Mihaela.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

    Delicios!*****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 600 g carne tocata de curcan
  • 1 cub/lingurita concentrat pasare.legume
  • 2 lingurite mix de condimente (granule de usturoi
  • seminte de mustar
  • cimbru
  • coriandru
  • menta
  • boia iute si dulce
  • piper) sau condimente pentru friptura
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulouri de pui cu banane