autor:

licu pop

» » Mancaruri cu carne

Gratar pe disc

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2010

Ingrediente
400 gr carne pt gratar, 2-3 pulpite de pui, 1 kg de cartofi, 30 gr de slanina de porc, 200 gr de untura de porc, 200 ml de bere amestecata cu vin alb, sare, de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

15 voturi

Mod de preparare

E o reteta grozava ! dar din pacate,din cauza acestei retete a ajuns agricultura Romaniei la 0...de ce?
1 aceste discuri sant folosite la lucrari agricole(grapa cu discuri),ei si cineva a descoperit ca se poate face de mancare in ele si va dati seama ce a urmat...s-au furat toate.
2 neavand cu ce lucra pamantul ne-am pus pe gratarit si chefuit si am lasat terenurile in paragina.
3 cu toate ca au aparut tot felul de aparate de prelucrat pamantul tot degeaba...fiindca dupa ce n-eam invatat cu lenea ne-o fost rusine a mai muncii
Reteta:
Carnea o condimentam si o lasa la macerat in bere si vin cam 2 ore.Facem foc sub disc si il lasam sa se incinga.Punem slanina taiata felii pe marginea discului,o lasam sa se topeasca,pe urma punem carnea sub slanina,in asa fel incat sa absoarba grasimea de la slanina.Carnea o prajim in sange.Cand e gata carnea punem untura la topit si cand s-a incins adaugam cartofii taiati pai.Carnea o punem peste cartofii pai si cand sant aproape gata cartofii,prajim in untura si carnea pana devine crocanta.Se serveste cu salata de legume de gradina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar pe disc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gratar de cartofi si friptura pe disc

Gratar de cartofi si friptura pe disc

Se curata cartofii si se taie pai sau cum doreste fiecare. Se pregateste carnea, se taie felii si

24 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Chiftele din carne prajite sau coapte la cuptor

Chiftele din carne prajite sau coapte la cuptor

Asezati carnea tocata intr-un lighenus,adaugati ceapa tocata,usturoiul zdrobit,verdeata tocata,painea

129 voturi    28 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristian Marincea , 24 ianuarie 2015

    esti fraf frate

  • Fara foto

    Cristi Stefan , 17 iulie 2014

    mmm

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    Cum sa nu fie buna asa mancare ? Si noi facem asa ceva ,mai punem si ciuperci....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

      Si noi aveam un astfel de gratar pe vremuri, ii ziceam parabolica, era incapator, in timp ce pregateam gratarele pe margine, in mijloc se faceau cartofii pai, exact ca in imaginile tale.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 30 iulie 2011

      Spumoasa si frumoasa prezentare!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Un adevarat rasfat!!!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Mi-ai adus aminte de anii 80, atunci era la moda gatitul la disc . Ce minunatii de fripturi ieseau !! si ce petreceri ???, o tempora !.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Ce bunatate ai preparat tu acolo Liculeee ! *****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Si eu am asa ceva asa ca iti dau dreptate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Bun intotdeuna.

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Detin si eu un gratar ca asta...deci uite asa dispar uneltele agricole. :)

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Super bun acest gratar!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Ca mare dreptate ai Licu draga ! Vai de agricultura noastra( ce a mai ramas din ea). Gratarul este minunat asa preparat, ai de la mine 5 ***** Mi-ai dat o idee buna cu berea si cu vinul, am sa incerc si eu... Dar de niste mujdei aruncat asa....pe gratare , ce zici ?

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Ce sa mai spunem...romanii sunt foarte ingeniosi! Oricum friptura iese gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

55 min

15 voturi

Ingrediente

  • 400 gr carne pt gratar
  • 2-3 pulpite de pui
  • 1 kg de cartofi
  • 30 gr de slanina de porc
  • 200 gr de untura de porc
  • 200 ml de bere amestecata cu vin alb
  • sare, de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Cum sa nu fie buna asa mancare ? Si noi facem asa ceva ,mai punem si ciuperci....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mezeluri pane cu branza topita