autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Mancaruri cu peste, Retete de post

Gratin cu fructe de mare

Autor: angela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 decembrie 2012

Ingrediente
500g cozze (scoici) numai miezul fara cochilie, 250g creveti decorticati, prefierti, 150g pesmet, 250 supa de peste, 1 legatura ceapa verde, 80g unt, 90g faina, 250 ml smantana dulce, 2 lingurite sos worcester, patrunjel tocat, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati ceapa si o taiati rondele si o caliti usor un untul topit, adaugati faina si stingeti cu supa de peste. Dupa ce a dat un clocot adaugati smantana sosul worcester, sare, piper si adaugati crevetii. Luati de pe foc, puneti patrunjel dupa gust si jumate din pesmet.

Ungeti o forma tapetati cu pesmet si puneti scoicile apoi acoperiti cu sosul de creveti, presarati pesmet si gratinati in cuptorul incins la 220-250°C 10-15 minute.

Serviti cu salata verde si rosie.

Daca faceti de post inlocuiti untul cu ulei de masline si smantana cu frisca vegetala.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Coltunasi de post

Coltunasi de post

Din faina,ulei pa se face un aluat usor lucrabil. Se intinde aluatul, se taie patrate sau cercuri,

24 voturi    19 comentarii
1h
Retete de post
Tort de post

Tort de post

Intr-un castron se amesteca apa minerala,uleiul si zaharul,pana se topeste zaharul. Faina,cacaua

31 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500g cozze (scoici) numai miezul fara cochilie
  • 250g creveti decorticati
  • prefierti
  • 150g pesmet
  • 250 supa de peste
  • 1 legatura ceapa verde
  • 80g unt
  • 90g faina
  • 250 ml smantana dulce
  • 2 lingurite sos worcester
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de angela
Rustic cu ardei si praz

Rustic cu ardei si praz

Curatati ardeii si prazul.Intr-o tigaie incapatoare, puneti putin ulei de masline si puneti la calit

5 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort Delicios

Tort Delicios

Blatul: Se separa ouale si se bat spuma tare albusurile dupa care se bat si galbenusurile cu zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste cu ton

Paste cu ton

In primul rand punem la foc o oala cu apa in care punem sare (la 5 lt de apa o lingurita plina). Intr-o

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Placinta dobrogeana cu dovleac