Gratin cu fructe de mare

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g cozze (scoici) numai miezul fara cochilie
  • 250g creveti decorticati, prefierti
  • 150g pesmet
  • 250 supa de peste
  • 1 legatura ceapa verde
  • 80g unt
  • 90g faina
  • 250 ml smantana dulce
  • 2 lingurite sos worcester
  • patrunjel tocat
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatati ceapa si o taiati rondele si o caliti usor un untul topit, adaugati faina si stingeti cu supa de peste. Dupa ce a dat un clocot adaugati smantana sosul worcester, sare, piper si adaugati crevetii. Luati de pe foc, puneti patrunjel dupa gust si jumate din pesmet.

Ungeti o forma tapetati cu pesmet si puneti scoicile apoi acoperiti cu sosul de creveti, presarati pesmet si gratinati in cuptorul incins la 220-250°C 10-15 minute.

Serviti cu salata verde si rosie.

Daca faceti de post inlocuiti untul cu ulei de masline si smantana cu frisca vegetala.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise