autor:

simonahaliga

» » Mancaruri cu carne

Gratin de andive cu jambon

Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2011

Ingrediente
Pentru 3 persoane:, 6 andive,, 6 felii de jambon,, 150 ml lapte,, 150 ml smintina,, 100 grame brinza comte ,rasa ,, 2 lingurite de maizena (amidon din porumb),, optional:zeama unei lamii,, sare,piper,nucsoara,dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Andivele se fierb in apa cu sare, cca 20-30 minute, pina cind furculita intra cu usurinta in ele, iar daca ne deranjeaza gustul lor un pic amarui, adaugam la fiert si zeama de lamiie.pe mine nu ma deranjeaza deloc, asa ca le-am fiert simplu. Se scot din apa apoi si se lasa la scurs intr-o strecuratoare, bine, bine de tot. Intre timp noi preparam sosul. Peste maizena, adaugam progresiv laptele rece si o dizolvam, cu un mic tel, apoi punem vasul pe foc si sub amestecare continua(pentru a nu face cocoloase) obtinem consistenta unei budinci.luam vasul putin de pe foc,incorporam smintina,il readucem pe foc si la fierbere,asezonam cu sare ,piper si nucsoara rasa ,dupa gust,apoi adaugam si brinza, amestecam, omogenizam si luam de pe foc vasul.de specificat ca focul va fi la mic in toata perioada prepararii sosului.
Daca andivele sint scurse de apa, se invelesc in felii de jambon, pe care le prindem cu cite o scobitoare.intr-un vas termorezistent, punem 1/2 din sosul obtinut,apoi pe el plasam andivele infofolite in jambon, restul de sos il turnam peste ele si dam totul la cuptorul preincalzit la 180 celsius, cca 15 minute. Servim cald ,in compania unui vin alb sau chiar unui beaujolais. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de andive cu jambon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 3 persoane:
  • 6 andive,
  • 6 felii de jambon,
  • 150 ml lapte,
  • 150 ml smintina,
  • 100 grame brinza comte ,rasa ,
  • 2 lingurite de maizena (amidon din porumb),
  • optional:zeama unei lamii,
  • sare,piper,nucsoara,dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de simonahaliga
Smochine in sirop de vin rosu

Smochine in sirop de vin rosu

Se pun la fiert, timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Midii cu sos curry

Midii cu sos curry

Intr-o oala inalta (in care sa se poata deschida scoicile), topim untul si adaugam esalota tocata

1 vot    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Clafoutis cu smochine

Clafoutis cu smochine

Cu lingurita de unt se tapeteaza forma de copt si se aseaza in ea smochinele taiate, asa cum va doriti.

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute la cuptor cu sos de susan -Kofta bi tahini