autor:

simonahaliga

» » Mancaruri cu carne

Gratin de andive cu jambon

Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2011

Ingrediente
Pentru 3 persoane:, 6 andive,, 6 felii de jambon,, 150 ml lapte,, 150 ml smintina,, 100 grame brinza comte ,rasa ,, 2 lingurite de maizena (amidon din porumb),, optional:zeama unei lamii,, sare, gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Andivele se fierb in apa cu sare, cca 20-30 minute, pina cind furculita intra cu usurinta in ele, iar daca ne deranjeaza gustul lor un pic amarui, adaugam la fiert si zeama de lamiie.pe mine nu ma deranjeaza deloc, asa ca le-am fiert simplu. Se scot din apa apoi si se lasa la scurs intr-o strecuratoare, bine, bine de tot. Intre timp noi preparam sosul. Peste maizena, adaugam progresiv laptele rece si o dizolvam, cu un mic tel, apoi punem vasul pe foc si sub amestecare continua(pentru a nu face cocoloase) obtinem consistenta unei budinci.luam vasul putin de pe foc,incorporam smintina,il readucem pe foc si la fierbere,asezonam cu sare ,piper si nucsoara rasa ,dupa gust,apoi adaugam si brinza, amestecam, omogenizam si luam de pe foc vasul.de specificat ca focul va fi la mic in toata perioada prepararii sosului.

Daca andivele sint scurse de apa, se invelesc in felii de jambon, pe care le prindem cu cite o scobitoare.intr-un vas termorezistent, punem 1/2 din sosul obtinut,apoi pe el plasam andivele infofolite in jambon, restul de sos il turnam peste ele si dam totul la cuptorul preincalzit la 180 celsius, cca 15 minute. Servim cald ,in compania unui vin alb sau chiar unui beaujolais. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de andive cu jambon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de vitel cu sos de rosii si piper verde

Pulpa de vitel cu sos de rosii si piper verde

Bucata de carne se condimenteaza cu sare si piper macinat.Se prajeste pe tigaia grill pentru a forma

18 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui in vin fiert à la Delad

Pui in vin fiert à la Delad

se indeparteaza pielea de pe carnea de pui (cui ii place nu are decat sa il lase cu piele) ! Se prepara

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 3 persoane:
  • 6 andive,
  • 6 felii de jambon,
  • 150 ml lapte,
  • 150 ml smintina,
  • 100 grame brinza comte ,rasa ,
  • 2 lingurite de maizena (amidon din porumb),
  • optional:zeama unei lamii,
  • sare, gust.

Raporteaza reteta

Retete
de simonahaliga
Smochine in sirop de vin rosu

Smochine in sirop de vin rosu

Se pun la fiert, timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Midii cu sos curry

Midii cu sos curry

Intr-o oala inalta (in care sa se poata deschida scoicile), topim untul si adaugam esalota tocata

0 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Clafoutis cu smochine

Clafoutis cu smochine

Cu lingurita de unt se tapeteaza forma de copt si se aseaza in ea smochinele taiate, asa cum va doriti.

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
ostropel de pui cu cartofi