Ingrediente
- Cartofi (3/4 kg), - Carne de pasare, - Unt, - Pesmet, - 2 cepe mici, - Kaizer sau jambon, - 4 catei usturoi, - 3 oua, - O ceasca de smantana, - Cascaval, - Sare, piper, alte condimente (optional)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
22 voturi
Mod de preparare
Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet se aseaza un strat de rondele de cartofi, peste care se intinde uniform amestecul de ceapa si jambon, usturoiul tocat marunt (sau pisat). Pe acest pat se pun bucatile de carne fiarta, apasandu-le putin sa intre in compozitie. Peste bucatile de carne se pune cate o bucatica de unt. Se presara deasupra sare, piper si alte condimente dupa gust.
Intr-un caston se amesteca ouale cu smantana si cascavalul dat pe razatoare, iar acest amestec se toarna peste compozitia din tava, niveland cu o lingura pentru uniformizare.
Se da la cuptor, la foc mediu, pana cand partea de deasupra se rumeneste.
Pofta buna!
constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010
O bunatate !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010
ce mancarica buna!
mirey (Chef de cuisine) , 20 mai 2010
Este o bunatate ce ai gatit tu acolo.Felicitari!
mac myra (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010
Delicioasa........
flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009
Bravo.
tradaro (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009
Chestia asta care tu ii spui "Gratin de cartofi cu pui" chiar m-a cucerit. Mie imi plac cartofii cu unt, oua si cascaval la cuptor. Ideea ta este buna si imi place. Felicitari!