Se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de Jena si se cladeste compozitia: primul strat - felii de cartofi, al doilea - felii de oua, se presara 1/2 din brinza rasa, 1/2 din condimente, un strat de felii de cartofi si felii de oua. Separat, se amesteca smintina cu usturoiul pisat fin si celelalte condimente. Se toarna peste straturi. Se presara restul de brinza rasa, mararul si un praf de boia rosie iute pentru contrast. Se introduce in cuptorul incins pentru cca 30 minute, pina cind prinde o crusta aurie.
Se serveste fierbinte, cu smintina amestecata cu condimente la sosiera si marar proaspat tocat. O bere neagra rece acompaniaza fericit acest gratin.
Acest fel de mincare poate deveni o garnitura copioasa alaturi de o friptura la tava.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii