autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Gratin de penne cu sos

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Ingrediente
-500 g de paste “penne”, -cca 250 g de pui sau curcan(dezosat,taiat julien), -400 ml frisca lichida, -150-200 g de brinza topita, -1 cutie conserva de ciuperci, -2-3 dovlecei,verzi(necuratati,fara seminte,taiati julien), -cca 200 g de boabe de porumb(fierte), -sare,piper,dupa gust, -1 nucsoara, -cca 150 g de cascaval

Dificultate: Redusa Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita,se prajesc,putin dovleceii;apoi se scot si se pun de-o parte.In acelasi ulei,se prajeste puiul.Cind carnea de pui e albicioasa,se pune piper,dupa gust si nucsoara,rasa.
Dupa ce e prajit,se pun ciupercile si porumbul;se amesteca si cind e f.fierbinte,se pune apa,ca puiul si ciupercile(+porumbul),sa fie invelite de apa;eu folosesc zeama de la ciuperci si completez cu apa;pun zeama de la ciuperci,pt. un plus de savoare.
Se sareaza,dupa gust.
Dupa ce puiul e patruns,bine,se pune frisca lichida si brinza topita.Se dau citeva clocote,pina
cind brinza (topita) se topeste.
Se ia de pe foc,apoi,racit(putin),se amesteca usor,cu pastele fierte si cu dovleceii prajiti.
Aceasta compozitie se pune in tava,unsa cu unt,se presara cu cascaval,apoi,se da la cuptor,doar pt.a se colora f.putin si pt.a se topi cascavalul.
De data aceasta,am pus compozitia in 2 tavi,fiecare,are diametrul de cca 24 cm.Cantitatea dintr-o tava e pt.3-4 persoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de penne cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    O bunatate!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    E o mincare f.buna si aspectuoasa. Diana,ma bucur ca am fost inteleasa.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

    Hmmmm....ce bunatate ai facut aici Camy....cu siguranta ca este delicioasa ! Mi-ai dat o idee buna. Sa sti ca am sa incerc si eu . Salvat reteta.... Te tzuc !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010

      Ce bine arata preparatul tau si ce frumos ai explicat reteta.

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010

      foarte buna reteta! ....frisca dulce pt deserturi e una, frisca pentru gatit e alta...iar smantana altceva.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Vally(e nume romanesc?),nu-mi plac polemicile,dar,folosesc de ani de zile frisca lichida pt.unele mincaruri. Pot sa o numes si altfel,daca vrei,dar cred ca asa,toata lumea stie despre ce e vorba. Nu se poate compara cu smintina. Nu se poate pune frisca lichida pe sarmale.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Foret bune,si mie imi place sa folosesc frisca licida(care nu este dulce)in unele retete de paste,este foarte buna. vally,mai uitat-te la emisiuni culinare si mai invata,inainte sa critici.

    • vally , 13 iulie 2010

      Draga Husni. Eu nu ineleg ce cauta frisca la paste cu pui? Poate smintina dulce sau daca tot ai incercat pe un stil italian (pene) scrie in loc de frisca pana da cucina OK?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Super !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Buna, buna mancarica ta. Arata si foarte bine.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Interesanta reteta...merita incercata!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Ce bine suna reteta ta.*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Interesanta combinatia de ingrediente...imi place *****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Gustoase si frumos prezentate pastele tale...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      O bunatate aceasta reteta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Delicioase pastele tale...i-mi place combinatia!!!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Foarte aromata si fina!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • -500 g de paste “penne”
  • -cca 250 g de pui sau curcan(dezosat,taiat julien)
  • -400 ml frisca lichida
  • -150-200 g de brinza topita
  • -1 cutie conserva de ciuperci
  • -2-3 dovlecei,verzi(necuratati,fara seminte,taiati julien)
  • -cca 200 g de boabe de porumb(fierte)
  • -sare,piper,dupa gust
  • -1 nucsoara
  • -cca 150 g de cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mariana scarlat (Chef de cuisine)

O bunatate!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Frigarui de pui cu ardei kapia