Ingrediente
-500 g de paste “penne”, -cca 250 g de pui sau curcan(dezosat,taiat julien), -400 ml frisca lichida, -150-200 g de brinza topita, -1 cutie conserva de ciuperci, -2-3 dovlecei,verzi(necuratati,fara seminte,taiati julien), -cca 200 g de boabe de porumb(fierte), -sare,piper,dupa gust, -1 nucsoara, -cca 150 g de cascaval
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
10 voturi
Mod de preparare
Dupa ce e prajit,se pun ciupercile si porumbul;se amesteca si cind e f.fierbinte,se pune apa,ca puiul si ciupercile(+porumbul),sa fie invelite de apa;eu folosesc zeama de la ciuperci si completez cu apa;pun zeama de la ciuperci,pt. un plus de savoare.
Se sareaza,dupa gust.
Dupa ce puiul e patruns,bine,se pune frisca lichida si brinza topita.Se dau citeva clocote,pina
cind brinza (topita) se topeste.
Se ia de pe foc,apoi,racit(putin),se amesteca usor,cu pastele fierte si cu dovleceii prajiti.
Aceasta compozitie se pune in tava,unsa cu unt,se presara cu cascaval,apoi,se da la cuptor,doar pt.a se colora f.putin si pt.a se topi cascavalul.
De data aceasta,am pus compozitia in 2 tavi,fiecare,are diametrul de cca 24 cm.Cantitatea dintr-o tava e pt.3-4 persoane.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010
Ce bine arata preparatul tau si ce frumos ai explicat reteta.
diana (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010
foarte buna reteta! ....frisca dulce pt deserturi e una, frisca pentru gatit e alta...iar smantana altceva.
husni (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010
Vally(e nume romanesc?),nu-mi plac polemicile,dar,folosesc de ani de zile frisca lichida pt.unele mincaruri. Pot sa o numes si altfel,daca vrei,dar cred ca asa,toata lumea stie despre ce e vorba. Nu se poate compara cu smintina. Nu se poate pune frisca lichida pe sarmale.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010
Foret bune,si mie imi place sa folosesc frisca licida(care nu este dulce)in unele retete de paste,este foarte buna. vally,mai uitat-te la emisiuni culinare si mai invata,inainte sa critici.
vally , 13 iulie 2010
Draga Husni. Eu nu ineleg ce cauta frisca la paste cu pui? Poate smintina dulce sau daca tot ai incercat pe un stil italian (pene) scrie in loc de frisca pana da cucina OK?
constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010
Super !
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010
Buna, buna mancarica ta. Arata si foarte bine.
licu pop (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010
Interesanta reteta...merita incercata!*****
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010
Ce bine suna reteta ta.*****
Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010
Interesanta combinatia de ingrediente...imi place *****
valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010
Gustoase si frumos prezentate pastele tale...
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010
O bunatate aceasta reteta!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010
Delicioase pastele tale...i-mi place combinatia!!!*****
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010
Foarte aromata si fina!*****