autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Gratin de penne cu sos

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Ingrediente
-500 g de paste “penne”, -cca 250 g de pui sau curcan(dezosat,taiat julien), -400 ml frisca lichida, -150-200 g de brinza topita, -1 cutie conserva de ciuperci, -2-3 dovlecei, seminte,taiati julien), -cca 200 g de boabe de porumb(fierte), -sare,piper,dupa gust, -1 nucsoara, -cca 150 g de cascaval

Dificultate: Redusa Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita,se prajesc,putin dovleceii;apoi se scot si se pun de-o parte.In acelasi ulei,se prajeste puiul.Cind carnea de pui e albicioasa,se pune piper,dupa gust si nucsoara,rasa.
Dupa ce e prajit,se pun ciupercile si porumbul;se amesteca si cind e f.fierbinte,se pune apa,ca puiul si ciupercile(+porumbul),sa fie invelite de apa;eu folosesc zeama de la ciuperci si completez cu apa;pun zeama de la ciuperci,pt. un plus de savoare.
Se sareaza,dupa gust.
Dupa ce puiul e patruns,bine,se pune frisca lichida si brinza topita.Se dau citeva clocote,pina
cind brinza (topita) se topeste.
Se ia de pe foc,apoi,racit(putin),se amesteca usor,cu pastele fierte si cu dovleceii prajiti.
Aceasta compozitie se pune in tava,unsa cu unt,se presara cu cascaval,apoi,se da la cuptor,doar pt.a se colora f.putin si pt.a se topi cascavalul.
De data aceasta,am pus compozitia in 2 tavi,fiecare,are diametrul de cca 24 cm.Cantitatea dintr-o tava e pt.3-4 persoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de penne cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ceafa la gratar cu cartofi noi

Ceafa la gratar cu cartofi noi

Intr-un lighenas punem feliile de ceafa impreuna cu uleiul, boiaua, praful de usturoi, foile de dafin

11 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
piept de pui milanez

piept de pui milanez

pieptul de pui se taie fasii sibtiri ciupercile se spala si se taie julien fin rosiile se trec

7 voturi    7 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    O bunatate!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    E o mincare f.buna si aspectuoasa. Diana,ma bucur ca am fost inteleasa.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

    Hmmmm....ce bunatate ai facut aici Camy....cu siguranta ca este delicioasa ! Mi-ai dat o idee buna. Sa sti ca am sa incerc si eu . Salvat reteta.... Te tzuc !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010

      Ce bine arata preparatul tau si ce frumos ai explicat reteta.

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010

      foarte buna reteta! ....frisca dulce pt deserturi e una, frisca pentru gatit e alta...iar smantana altceva.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Vally(e nume romanesc?),nu-mi plac polemicile,dar,folosesc de ani de zile frisca lichida pt.unele mincaruri. Pot sa o numes si altfel,daca vrei,dar cred ca asa,toata lumea stie despre ce e vorba. Nu se poate compara cu smintina. Nu se poate pune frisca lichida pe sarmale.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Foret bune,si mie imi place sa folosesc frisca licida(care nu este dulce)in unele retete de paste,este foarte buna. vally,mai uitat-te la emisiuni culinare si mai invata,inainte sa critici.

    • Fara foto

      vally , 13 iulie 2010

      Draga Husni. Eu nu ineleg ce cauta frisca la paste cu pui? Poate smintina dulce sau daca tot ai incercat pe un stil italian (pene) scrie in loc de frisca pana da cucina OK?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Super !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Buna, buna mancarica ta. Arata si foarte bine.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Interesanta reteta...merita incercata!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Ce bine suna reteta ta.*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Interesanta combinatia de ingrediente...imi place *****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Gustoase si frumos prezentate pastele tale...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      O bunatate aceasta reteta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Delicioase pastele tale...i-mi place combinatia!!!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Foarte aromata si fina!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • -500 g de paste “penne”
  • -cca 250 g de pui sau curcan(dezosat,taiat julien)
  • -400 ml frisca lichida
  • -150-200 g de brinza topita
  • -1 cutie conserva de ciuperci
  • -2-3 dovlecei, seminte,taiati julien)
  • -cca 200 g de boabe de porumb(fierte)
  • -sare,piper,dupa gust
  • -1 nucsoara
  • -cca 150 g de cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mariana scarlat (Chef de cuisine)

O bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ardei,dovlecei,rosii si sarmalute in frunza de vita cu carne