autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Grau fiert de Sf. Ilie

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Ingrediente
200 gr arpacas sau grau pisat, 1 l de apa, 1 lingurita sare

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Graul spalat bine se pune la fiert cu sarea la foc mic (sau chiar la cuptor) timp de 1 ora, fara a se mesteca. Daca in acest timp ramane fara apa se adauga apa fierbinte. Se lasa sa se raceasca.
Conform traditiei romanesti, la Sf. Ilie graul fiert se da de pomana doar amestecat cu miere de albine sau zahar.
Se poate pregati insa si amestecat cu 2 linguri de cacao, 100 gr nuca macinata (la 100 gr grau fiert) si ornat cu bomboane colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Grau fiert de Sf. Ilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu aroma de portocala

Cozonac cu aroma de portocala

Mai intai pregatim maiaua. Amestecam drojdia cu 3-4 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
fursecuri simple cu nuca de cocos

fursecuri simple cu nuca de cocos

Amestecam faina cu untul cuburi, nuca de cocos, 2 galbenusuri si zaharul. Amestecati totul rapid

10 voturi    1 comentariu
3h 25 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2011

    Imi place foarte mult asa cum il pregatesi tu dar la fel de mult imi place cu lapte !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Imi place foarte mult graul fiert. Il facem de cate ori ne este pofta

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Este delicios si sanatos...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Bn de tot.

    • Fara foto

      mary , 03 martie 2009

      E foarte bun graul fiert, intr-adevar. Dar la noi le fierbe de sf. Toader dar parca mai conteaza..... fierbi de cate ori ai pofta!

    • Fara foto

      dana , 18 februarie 2009

      Cred ca am sa incerc.

    • Fara foto

      sonia , 11 februarie 2009

      E foarte gustos si super sanatos. Se mai poate combina si cu altceva in afara de nuca (stafide).

    • Fara foto

      olga , 02 decembrie 2008

      La Lipoveni coliva se face din griu fiert si miere de albina si e foarte buna.

    • Fara foto

      mirabela , 16 noiembrie 2008

      E foarte bun graul fiert cu nuca!

    • Fara foto

      MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 23 iulie 2008

      Nu am facut pana acuma asa ceva. Parca am mai auzit de grau fiert.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 200 gr arpacas sau grau pisat
  • 1 l de apa
  • 1 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

17 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult asa cum il pregatesi tu dar la fel de mult imi place cu lapte !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
BUDINCA CU CLATITE