Se pun trei linguri de zahar intr-o cratita sa se arda pe foc iute, amestecind mereu, pina ce zaharul se topeste si capata culoarea castanie. Se ia cratita de pe foc si se invirte in toate sensurile pina ce marginile s-au uns cu acest caramel. Separat se fierbe laptele cu restul de zahar. Cind fierbe, se pune grisul in ploaie amestecind mereu ca sa nu se faca cocoloase. Se fierbe 15 minute. Cind compozitia s-a ingrosat, se toarna peste zaharul ars si se da la rece. Dupa ce s-a racit, se rastoarna pe o farfurie. Daca in cratita a mai ramas zahar ars, se pune o cescuta de apa si se fierbe pina se topeste zaharul. Acest sirop se toarna peste gris.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii