autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Gris cu scortisoara

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
½ litru lapte, 200 g gris, 2 linguri zahar, 1 lingura scortisoara, 1 lingura zahar pudra, 100 g ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu zaharul si cu un pahar de apa. Se toarna grisul in ploaie si se amesteca bine pina se ingroasa. Se rastoarna pe o planseta stropita cu apa si se intinde intr-un strat de 1 cm grosime. Dupa ce s-a racit bine grisul, se taie patratele care se prajesc in grasime incinsa. Se pudreaza cu zahar si scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu frisca si ciocolata

Tarta cu frisca si ciocolata

1. Preparam blatul astfel: intr-un castron punem faina, sarea, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul.

15 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
TORT DE FRUCTE

TORT DE FRUCTE

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, galbenusurile, uleuiul si faina. Daca cere un pic

23 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

    Bun,bun

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Si noua ne place grisul... dar nu il prajesc. Il prepar exact la fel, iar cand este gata, il pun intr-o farfurioara, si fiecare il serveste cu ce vrea: pudra de cacao, sirop, sau gem, sau numai cu scortisoara si zahar. E un desert ideal pentru serile lungi de iarna, mai ales dupa craciun, cand stam in casa, si lenevim...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Mmm ce bun!

    • Fara foto

      cosmina (Maestru bucatar) , 10 august 2009

      Eu nu asa il stiu, noi fierbem laptele si cand s-a fiert torni in ploaie grisu si amesteci sa nu se lege, sa fie usor lichid ca se intareste cum se raceste si dup-aia il pui intr-o farfurie adanca si presari deasupra zahar, cacao sau scortisore dupa gust si se mananca ca atare fierbinte.

    • samo99ro

      samo99ro (Bucatar) , 08 august 2009

      Suna bine reteta, pana la chestia cu prajitul. N-am voie prajeala sub nici o forma (diabet tip II dislipidemie). Mi-a fost foarte greu sa-mi schimb obiceiurile alimentare, dar am reusit. Si nici nu sunt obligata sa gatesc de doua ori, pentru ca tata (83 ani) tine si el dieta mea. Ii place mai mult decat ce manca inainte. Cu unele exceptii, desigur, dar ii fac din cand in cand cate o "pofta", si lui ii indulcesc cu zahar cateodata. El are glicemia OK si nu vreau sa-l vad hipoglicemic.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Imi place la nebunie.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Cand erau copii mici faceam ceva asemanator, dar dadeam grisul prin ousi faina si prajeam era tare bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Cand erau copii mici faceam ceva asemanator, dar dadeam grisul prin ousi faina si prajeam era tare bun.

    • Schiopu Simona

      Schiopu Simona (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

      Suna interesant . Revin dupa ce voi incerca.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

14 voturi

Ingrediente

  • ½ litru lapte
  • 200 g gris
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura zahar pudra
  • 100 g ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
panna cotta cu zahar ars