autor:

Ally_Iony

» » Dulciuri diverse

Gris cu sos caramel

Autor: Ally_Iony (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ally_Iony (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Ingrediente
Pentru grisul cu lapte:, 300 ml lapte, 30 g gris, zahar dupa gust, un praf sare, Pentru sosul caramel:, 4-5 linguri zahar, 1 cana lapte

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Ingredientele specificate nu sunt fixe. Eu le-am pus dupa ochi.
1. Laptele se pune la fiert cu un praf de sare si zahar dupa gustul fiecaruia. Cand este aproape de fierbere se toarna grisul in ploaie si se amesteca cu un tel. Se lasa sa se fiarba, si cand a ajuns la consistenta dorita se ia de pe foc.

2. Intr-o craticioara potrivita ( preferabil teflonata) se pune zaharul la foc mic si cand incepe sa se topeasca se amesteca cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza tot. Dupa ce zaharul s-a caramelizat ( atentie, sa nu se arda) se adauga laptele. Va face galagie si spuma si zaharul se va intarii. Se lasa la foc potrivit sa fiarba. Zaharul se va topi si compozitia se va ingrosa.

3. Caramelul se adauga peste grisul cu lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu sos caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Petits fours speciale

Petits fours speciale

Intr-un castron se bat ouale si galbenusurile pina se ingroasa usor.Se adauga treptat zaharul,batind

8 voturi    3 comentarii
8h
Dulciuri diverse
Braduti dulci

Braduti dulci

Intr-un vas punem laptele si adaugam zaharul .Punem vasul pe foc mic si amestecam pana zaharul se

3 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru grisul cu lapte:
  • 300 ml lapte
  • 30 g gris
  • zahar dupa gust
  • un praf sare
  • Pentru sosul caramel:
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 cana lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mousse din Fructe de Padure