autor:

Ally_Iony

» » Dulciuri diverse

Gris cu sos caramel

Autor: Ally_Iony (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ally_Iony (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Ingrediente
Pentru grisul cu lapte:, 300 ml lapte, 30 g gris, zahar dupa gust, un praf sare, Pentru sosul caramel:, 4-5 linguri zahar, 1 cana lapte

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Ingredientele specificate nu sunt fixe. Eu le-am pus dupa ochi.
1. Laptele se pune la fiert cu un praf de sare si zahar dupa gustul fiecaruia. Cand este aproape de fierbere se toarna grisul in ploaie si se amesteca cu un tel. Se lasa sa se fiarba, si cand a ajuns la consistenta dorita se ia de pe foc.

2. Intr-o craticioara potrivita ( preferabil teflonata) se pune zaharul la foc mic si cand incepe sa se topeasca se amesteca cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza tot. Dupa ce zaharul s-a caramelizat ( atentie, sa nu se arda) se adauga laptele. Va face galagie si spuma si zaharul se va intarii. Se lasa la foc potrivit sa fiarba. Zaharul se va topi si compozitia se va ingrosa.

3. Caramelul se adauga peste grisul cu lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu sos caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite finlandeze la cuptor, fara zahar

Clatite finlandeze la cuptor, fara zahar

Mai intai punem intr-un bol incapator urmatoarele ingrediente: ouale sparte, laptele, sare, zaharul

1 vot    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Spirale de biscuiti cu banane

Spirale de biscuiti cu banane

Pentru blat biscuitii se sfarama fin, apa, zaharul, untul si cacao se fierb intr-un ibric, la foc

27 voturi    9 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru grisul cu lapte:
  • 300 ml lapte
  • 30 g gris
  • zahar dupa gust
  • un praf sare
  • Pentru sosul caramel:
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 cana lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de zmeura