autor:

Ally_Iony

» » Dulciuri diverse

Gris cu sos caramel

Autor: Ally_Iony (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ally_Iony (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Ingrediente
Pentru grisul cu lapte:, 300 ml lapte, 30 g gris, zahar dupa gust, un praf sare, Pentru sosul caramel:, 4-5 linguri zahar, 1 cana lapte

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Ingredientele specificate nu sunt fixe. Eu le-am pus dupa ochi.
1. Laptele se pune la fiert cu un praf de sare si zahar dupa gustul fiecaruia. Cand este aproape de fierbere se toarna grisul in ploaie si se amesteca cu un tel. Se lasa sa se fiarba, si cand a ajuns la consistenta dorita se ia de pe foc.

2. Intr-o craticioara potrivita ( preferabil teflonata) se pune zaharul la foc mic si cand incepe sa se topeasca se amesteca cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza tot. Dupa ce zaharul s-a caramelizat ( atentie, sa nu se arda) se adauga laptele. Va face galagie si spuma si zaharul se va intarii. Se lasa la foc potrivit sa fiarba. Zaharul se va topi si compozitia se va ingrosa.

3. Caramelul se adauga peste grisul cu lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu sos caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu mere si aluat fraged

Placinta cu mere si aluat fraged

Intr-un vas se freaca untul cu zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare.Apoi se adauga cele 2 oua

93 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Koch de cornuri

Koch de cornuri

Se amesteca laptele cu cele doua galbenusuri, 4 linguri de zahar si zaharul vanilinat. Se toarna

4 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru grisul cu lapte:
  • 300 ml lapte
  • 30 g gris
  • zahar dupa gust
  • un praf sare
  • Pentru sosul caramel:
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 cana lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

1 vot    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Cialzons cu fructe~Caramele cu dragoste