autor:

vera

» » Aluaturi si Foietaje

Grisine

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
440ml apa, 1kg faina, 180ml ulei(masline), 30g sare, 40g drojdie de bere

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pina devine o coca mai tare. Se lasa la crescut timp de 40 min dupa care cu un cutit mai lat se taie cite putin si se intind intr-o tava. Se coc timp de 15 min in cuptorul cald (180). Se pot presara cu mac sau chimen. Devin crocante si se pot minca si a 2-a zi. Sunt simple si delicioase. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Grisine cu cascaval si sunculita taraneasca

Grisine cu cascaval si sunculita taraneasca

Castravetele se spala si se taie pe lung 6 fasii subtiri cu ajutorul instrumentului de decojit. Se

4 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive cu carne
Grisine de dovleac

Grisine de dovleac

Se pune intr-un vas faina si in centrul acesteia se adauga 70 g apa in care s-a dizolvat cele 12

4 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Da, asa este inainte de-ai coace sau se pun direct in coca!

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Se pot presara cu mac sau chimen doar inainte de a-i coace, nu dupa, cum scrii!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

    Sunt foarte usor de facut, deoarece aluatul este elastic si se fac foarte repede, adaugati seminte de mac...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 440ml apa
  • 1kg faina
  • 180ml ulei(masline)
  • 30g sare
  • 40g drojdie de bere

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

vera (Chef de cuisine)

Da, asa este inainte de-ai coace sau se pun direct in coca!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinte (ca la nord)