autor:

iuliana tarnoveanu

» » Dulciuri diverse

Griu cu lapte

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Ingrediente
250g arpacas, 1l lapte, 100g zahar, scortisoara, coaja de lamie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se spala arpacasul in 9ape,se fierbe.Inainte de afi dat deoparte se pune zahar,scortisoarasi coajarasade lamie.
Se serveste cu lapte cald sau rece.E o minune!
Daca ti-a placut reteta noastra "Griu cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogoșele pufoase

Gogoșele pufoase

Omogenizăm foarte bine kefirul cu zahărul, zahărul vanilinat apoi adăugăm oul întreg.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Piscoturi-Alpahores

Piscoturi-Alpahores

In oala mixerului punem untul si zaharul pudra si frecam pina iese o crema spumoasa adaugam galbenusele

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Tarnoveanu , 03 iunie 2014

    Multumesc pentru apreciere!In zona noastra ,la Caracal,de Mosii de vara,adica Rusaliile,se imparte griu cu lapte in strachini de lut si linguri de lemn-obicei de la mamaie-Dumnezeu s-o odihneasca-se mai imparte si chite cu cirese de iunie si ce mai doreste fiecare..

  • Fara foto

    Mariana Mariana , 19 ianuarie 2014

    F.FRUMOASA PREZENTAREA!!!

  • Fara foto

    ana maria lengher (Chef de cuisine) , 01 august 2008

    Nu am facut grau cu lapte, de obicei fac orez cu lapte si il combin cu dulceata.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 250g arpacas
  • 1l lapte
  • 100g zahar
  • scortisoara
  • coaja de lamie

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Fara foto

ana maria lengher (Chef de cuisine)

Nu am facut grau cu lapte, de obicei fac orez cu lapte si il combin cu dulceata.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Placinta cu mere si branza