autor:

iuliana tarnoveanu

» » Dulciuri diverse

Griu cu lapte

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Ingrediente
250g arpacas, 1l lapte, 100g zahar, scortisoara, coaja de lamie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se spala arpacasul in 9ape,se fierbe.Inainte de afi dat deoparte se pune zahar,scortisoarasi coajarasade lamie.
Se serveste cu lapte cald sau rece.E o minune!
Daca ti-a placut reteta noastra "Griu cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu Mere (de Post)

Prajitura cu Mere (de Post)

Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga scortisoara si un plic

173 voturi    43 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Roz u halib-orez cu lapte arabesc

Roz u halib-orez cu lapte arabesc

Se spala orezul in 2-3 ape reci dupa care se pune la fiert,acoperit cu foarte putina apa.Cand incepe

10 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Tarnoveanu , 03 iunie 2014

    Multumesc pentru apreciere!In zona noastra ,la Caracal,de Mosii de vara,adica Rusaliile,se imparte griu cu lapte in strachini de lut si linguri de lemn-obicei de la mamaie-Dumnezeu s-o odihneasca-se mai imparte si chite cu cirese de iunie si ce mai doreste fiecare..

  • Fara foto

    Mariana Mariana , 19 ianuarie 2014

    F.FRUMOASA PREZENTAREA!!!

  • Fara foto

    ana maria lengher (Chef de cuisine) , 01 august 2008

    Nu am facut grau cu lapte, de obicei fac orez cu lapte si il combin cu dulceata.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 250g arpacas
  • 1l lapte
  • 100g zahar
  • scortisoara
  • coaja de lamie

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Fara foto

ana maria lengher (Chef de cuisine)

Nu am facut grau cu lapte, de obicei fac orez cu lapte si il combin cu dulceata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gogosi umplute cu crema de ciocolata