Ingrediente
500 g carne tocata amestec, 2 buc praz, 2 oua, 4 catei usturoi, 4 cartofi, 100 g ciuperci mici intregi, 1lingura mustar, 80 g cascaval, 1 lingurita cimbru uscat, 1 legatura patrunjel verde, 50 ml ulei, sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
10 voturi
Mod de preparare
Prazul il tocam marunt si il calim 5 minute in ulei.
Cartofii curatati ii dam pe razatoarea cu gauri mari si dupa ce ii stoarcem bine ii adaugam peste praz, asezonam si adaugam si patrunjelul verde tocat marunt si ciupercile tocate marunt, lasand deoparte 8 bucati mici.
Forma de guguluf o ungem cu ulei si punem carnea tocata pe care o modelam cu ajutorul degetelor astfel incat sa se faca un sant in interiorul gugulufului asa cum se vede in poza a 7-a, pe care il vom umple cu legumele.Radem deasupra cascavalul si ornam cu jumatatile de ciuperci ramase.
Dam guguluful la cuptorul dinainte incalzit la 160 grade C si lasam sa se coaca aproximativ 50-60 minute.
La servire se poate adauga un sos facut din o lingura maioneza, una cu mustar, 200 ml iaurt, sare si piper.Eu am adaugat si putin usturoi presat.
Se poate servi atat cald cat si rece.
Pofta mare !
mia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2011
Cred ca este foarte bun,sigur o sa fac si eu....felicitari....*****
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2011
Felicirtari Sidy draga! Arata minunat.Cred ca a fost un deliciu.
mihai (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2011
Excelenta reteta si idee. Felicitari!*****