autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Guguluf cu caise confiate

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2011

Ingrediente
6 linguri cu faina, 6 linguri cu zahar, 6 oua, 6 linguri cu ulei, 2 plicuri zahar vanilat, esenta de vanilie, putin unt, o mana caise confiate, ciocolata sau topping de ciocolata, 2-3 lingurite dulceata(ar fi fost de preferat de caise dar cum nu am avut am folosit de capsuni), sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga treptat ca la maioneza uleiul apoi faina. Se amesteca bine.
Separat se bat spuma albusurile cu un strop de sare si se adauga peste amestecul de mai sus . Se adauga esenta de vanilie si caisele confiate taiate cubulete si se omogenizeaza bine. Forma de guguluf se tapeteaza cu putin unt si putina faina, se rastoarna amestecul de mai sus si se da la cuptor ladand sa se rumeneasca.
Facem testul scobitorii si cand este gata rumenit si facut scoatem din cuptor , lasam sa se raceasca si apoi rasturnam pe un platou.Se pudreaza cu zahar vanilat si se orneaza cu ciocolata topita si dulceata.Pentru ca nu am avut ciocolata am folosit topping de ciocolata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu caise confiate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mere de Porto la cuptor(reteta portugheza)

Mere de Porto la cuptor(reteta portugheza)

Aceasta este reteta clasica de aici,si de aici au iesit multe altele cu tot felul de adaugari sau

12 voturi    12 comentarii
45h
Dulciuri diverse
Bomboane cu cereale

Bomboane cu cereale

E o rețetă foarte ușoară, mai ales că nu necesită coapte bomboanele. Încălzești laptele

3 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 19 noiembrie 2013

    multumesc frumos Comy.m te mai astept cu drag!

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    Aveti niste retete foarte bune.Sunteti o gospodina tare priceputa.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Camelia, intradevar usor de "confectionat".

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      Foarte bun si usor de facut.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 6 linguri cu faina
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri cu ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • putin unt
  • o mana caise confiate
  • ciocolata sau topping de ciocolata
  • 2-3 lingurite dulceata(ar fi fost de preferat de caise dar cum nu am avut am folosit de capsuni)
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache

multumesc frumos Comy.m te mai astept cu drag!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Napolitane cu crema de eugenii