Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Guguluf cu ciocolata

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 g cacao
  • 200 ml smantana
  • 6 bucatele ciocolata de menaj
  • alune

Mod de preparare

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Mixul de galbenusuri se adauga peste spuma de albusuri, amestecand usor de jos in sus, apoi se incorporeaza faina.

Se unge cu ulei o forma de prajituri rotunda. Compozitia se imparte in doua: intr-o jumatate se inglobeaza cacaua. Cele doua compozitii se toarna alternativ in forma, pana se umple. Se coace in cuptorul preincalzit si se lasa sa se raceasca.

Pentru glazura, ciocolata se dizolva pe baie de apa, se va incorpora apoi smantana pana se obtine o glazura consistenta. Glazura se toarna pe prajitura racita si se presara cu alune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise