Ingrediente
Aceasta este reteta mea cu numarul 500 pe acest site !!!, , * 2 oua, * 2 cani faina, * 1 cana zahar, * 1/2 cana lapte, * 125 g margarina, * 1 praf copt, * esenta lamaie, * coaja rasa de la o lamaie, * 100 g ciocolata lapte menaj
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
16 voturi
Mod de preparare
Margarina o topim pe foc mic.
Albusurile le batem spuma cu un prag de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu margarina ( 100 g) adaugata cate putin.
Adaugam apoi laptele si mixam in continuare.
Praful de copt il amestecam bine faina, apoi le adaugam la compozitia cu galbenusurile.
Adaugam coaja de lamaie si esenta apoi incorporam cu miscari line albusurile.
Va iesi un aluat putin mai vartos pe care il punem intr-o forma de guguluf unsa cu ulei si presarata cu faina.
Dam guguluful la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C si il lasam 30-40 minute pina se coace. Facem testul cu scobitoarea , apoi il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma pana preparam glazura.
Ciocolata o taiem cubulete mici si impreuna cu margarina ramasa o punem la topit pe foc mic. Cand e gata topita, o rasturnam cu grija peste guguluf ca sa o absoarba bine.
Dupa ce s-a racit se poate felia.
Pofta mare !
Am presarat deasupra putina nuca de cocos verde.
Multumesc Dana(Pusikmea) pentru idee...
Sidy (Chef de cuisine) , 22 martie 2011
Ce idee buna.... Zau ca am sa incerc sa pun suc de portocala. Multumesc de idee...
kok miori (Chef de cuisine) , 19 martie 2011
Foarte bun guguluful tau dar ai incercat sa schimbi laptele pe suc de portocala? Si eu fac in genul acesta dar prefer sucul de portocala care-i da un gust mai bun.Incearca!
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 martie 2011
hmmm..delicios!